nieuws

Facultatieve
Sponsors

Uitvaartfestival in Zenderen doorbreekt taboe op praten over de dood en afscheid nemen van het leven

25 januari 2023


Alles bespreekbaar maken rondom de dood, afscheid nemen en rouw. De taboe die daarop rust wil Natasja Kroese van Boom Afscheidszorg met haar Uitvaartfestival dat ze op 26 maart organiseert, doorbreken. De ervaren uitvaartbegeleidster laat met het festival de bezoeker de mogelijkheden zien die er voor, tijdens en na een uitvaart zijn.

“Er zijn nog zoveel onderwerpen op dat gebied waarvan mensen niet eens weten dat ze bestaan. In mijn werk maak ik regelmatig mee dat nabestaanden geen idee hebben van de wensen van de overledene. Keuzes maken, wordt daardoor wel lastiger. Voor een bruiloft of de komst van een kind tref je allerlei voorbereidingen. Waarom voor je eigen afscheid dan niet? Vaak denken we te laat of helemaal niet na over hoe je afscheid wilt en kunt nemen. Je kunt het nu nog zelf invullen en je eigen wensen aangeven,” vertelt de Bornse onderneemster. Ze geeft toe: “Het klinkt misschien ietwat vreemd in de oren: een festival. Natuurlijk is het geen groot feest, maar het is een evenement waar ik de bezoekers wil inspireren en ideeën wil laten opdoen over de manier waarop zij hun eigen uitvaart vorm kunnen geven. En begrijp me niet verkeerd: het gaat niet alleen om terminale of oudere mensen. Iedereen is welkom, want leven doe je immers op je eigen manier en zo moet afscheid nemen ook zijn.”


Iedereen is uniek en zo hoort het afscheid ook te zijn

Natasja heeft een gevarieerd programma opgezet met inspirerende sprekers, een keur
aan standhouders, muziek en ook vertier. Dit vindt plaats zowel binnen als buiten in de prachtige tuinen van De Zwanenhof. Onder het genot van een door een barista bereide koffie maakt de bezoeker kennis met traditionele, excentrieke en duurzame mogelijkheden rondom afscheid nemen. Behalve rouwdrukwerk, natuurbegraven, kisten, wades, gedenkmonumenten, persoonlijke gedichten, bloemen en rouwvervoer worden ook zaken rondom nalatenschap, verhuizen, overledenenzorg, rituele begeleiding, rouwen en asbestemming besproken. Soms rationeel, soms emotioneel. Waar het kan zelfs met een knipoog en een vleugje humor. Het festival is gratis toegankelijk.

Waar: De Zwanenhof, Retraitehuisweg 6 in Zenderen

Wanneer: zondag 26 maart 2023

Tijdstip: 11:00 – 16:30 uur


www.boomuitvaartfestival.nl

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >