nieuws

Facultatieve
Sponsors

Uitvaart pas ter sprake bij geboorte kind

Vrouw geeft andere invulling aan uitvaart dan man

7 augustus 2007

Eindhoven, 7 augustus 2007 - Bij aangrijpende momenten in het leven, zoals samenwonen, trouwen en kinderen krijgen, komt het onderwerp dood en daarmee de uitvaart ter sprake. Vrouwen vinden persoonlijke accenten tijdens de uitvaart belangrijker dan mannen. Inwoners van de meest noordelijke provincies bekommeren zich het meest om hun nabestaanden indien zij zelf komen te overlijden. Dit zijn enkele resultaten uit een onderzoek dat is gedaan door Interview- NSS in opdracht van DELA onder 800 Nederlanders van 18 jaar en ouder.

Opvallend is dat vrouwen de vrije keuze van uitvaartverzorger, persoonlijke accenten en een persoonlijke benadering belangrijker vinden dan mannen. Mannen zijn daarentegen - vaak door de traditionele rolverdelingen binnen het gezin - beter op de hoogte van de financiën, zo blijkt uit het onderzoek. Daarnaast komt naar voren dat personen van 35 jaar en ouder meer waarde hechten aan duidelijkheid over de uitvaart dan jongeren. De belangrijkste reden om een uitvaart te laten verzorgen is ‘het gemak’. In vergelijking met de rest van Nederland hechten mensen in de grote steden minder waarde aan gemak. In Friesland, Groningen en Drenthe hecht men hier des te meer waarde aan. In de twee noordelijke provincies en Overijssel en Drenthe ligt de zorg voor nabestaanden men het nauwst aan het hart.

Bij geboorte kind komt uitvaart ter sprake

Verder laat het onderzoek zien dat mensen een uitvaartverzekeraar het vaakst kiezen op advies van ouders en vrienden, respectievelijk 38%. Belangrijkste aanleidingen om te kiezen voor een uitvaartverzekering zijn aangrijpende momenten in het leven. Kersbergen: “Vooral bij de geboorte van een kind komt het onderwerp ’dood’ en daarmee ook de uitvaart ter sprake. Onze medewerkers constateren na zo’n gebeurtenis een toename van vragen omtrent het regelen van een uitvaart. Naast de geboorte van een kind zijn ook andere ‘ingrijpende’ zaken in het leven zoals samenwonen en trouwen een reden om de uitvaartconsulent te raadplegen.”

Voor alleenstaande ouderen (11%) blijkt het huwelijk meer een reden om een uitvaartverzekering af te sluiten dan voor gezinnen met jonge kinderen (5%). Het beperken van de zorgen voor nabestaanden, betrouwbaarheid en duidelijkheid zijn de belangrijkste aspecten bij de keuze van een uitvaartverzekering.

Over DELA

Ruim 100 vestigingen, zo’n 1.000 medewerkers en 3 miljoen verzekerden maken de coöperatieve ledenorganisatie Draagt Elkanders Lasten (DELA) marktleider in de Benelux. DELA helpt mensen al 70 jaar tegen een eerlijke prijs met repatriëring, opvang, begrafenis, crematie, nazorg en financiële diensten op deze terreinen. Nabestaanden waarderen de dienstverlening met een negen. DELA heeft het Keurmerk Uitvaartwezen en na een recent vergelijkend onderzoek van de Consumentenbond kwam de Natura uitvaartverzekering van DELA als beste uit de bus. Sinds 2006 is DELA hoofdsponsor van het Nationaal Dames Volleybalteam.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE