Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Uitreiking tijdens Uitvaartgala 14 november

NOMINATIES YARDEN PRIJS BEKEND

woensdag 8 november 2006

Op dinsdag 14 november vindt tijdens het Uitvaartgala van Sdu Uitgevers in Kasteel Oud Wassenaar in Wassenaar de uitreiking van de Yarden Prijs 2006 plaats. De tweejaarlijkse prijs van 25.000 euro wordt door het hoofdbestuur Yarden Vereniging uitgereikt en is ingesteld om vernieuwende ideeën op het gebied van uitvaart te stimuleren. De winnaar zal een presentatie geven tijdens de uitreiking. De vakjury bestaat uit Paul Schnabel (directeur Sociaal en Cultureel Planbureau), Manu Keirse (directeur Academisch Ziekenhuis Leuven) en Herman de Mönnink (verliescounseler / psycholoog). Uit 35 kandidaten zijn er drie genomineerd: Rijksuniversiteit Groningen (RUG), faculteit der Medische Wetenschappen (begeleidingsprotocol en trainingsmogelijkheden voor hulpverleners), Theaterproducties M. van den Heuvel (voorstelling ‘Huilen mag, lachen ook’) en ‘Remember me when I'm gone ’ (herinneringsboekje voor kinderen op internet).

Vernieuwend
De drie genomineerden voldoen volledig aan de uitgangspunten van de Yarden Prijs: het onder de aandacht brengen van een onderwerp rond de uitvaart bij een grote groep mensen en een vernieuwende maatschappelijke bewustwording.
De RUG deed onderzoek naar het hulpaanbod voor familieleden van mensen die door suïcide omkwamen. Zij ontwikkelde een begeleidingsprotocol en trainingsmogelijkheden voor hulpverleners. De theatervoorstelling ‘Huilen mag, lachen ook’ trok de afgelopen jaren een publiek van circa 4.500 mensen. Veel jongeren en volwassenen zijn aan het denken gezet over het thema afscheid en dood. Het vrijwilligersproject ‘Remember me when I’m gone’ motiveert ouders die weten dat ze zullen sterven een herinneringsboekje voor hun kinderen te maken. Wereldwijd kunnen zij gratis gebruik maken van een basisstramien van een herinnering in hun eigen taal.

Yarden
Yarden is een jonge, snel groeiende uitvaartorganisatie die verzekeringen en verzorging aanbiedt. Yarden telt circa 870.000 verzekerden, beschikt over 18 crematoria, 45 uitvaartcentra en is betrokken bij ruim 36.000 crematies en uitvaarten per jaar.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder