nieuws

Facultatieve
Sponsors

Uitreiking 1e jubileumboek Rebel’s Begrafenisonderneming

15 september 2015


Op zaterdag 12 september reikte Rebel’s Begrafenisonderneming het 1e exemplaar van het jubileumboek voor hun 200-jarig bestaan uit. Tijdens de opening van de Huizerdag werd door het oudste bedrijf van Huizen het eerste boek overhandigd aan de Burgemeester van Huizen, de heer Fons Hertog.

“Hoe vier je een 200-jarig jubileum als begrafenisondernemer? Een groot feest geven leek ons niet zo gepast. De maatschappelijke rol die het bedrijf gespeeld heeft door de jaren heen was des te duidelijker.” aldus directeur Mijndert Rebel. Hij vervolgt: “Daarom hebben wij er voor gekozen om iets terug te geven aan de maatschappij (suggestie: samenleving). Dit doen wij door het doneren van €200,- voor elke door ons verzorgde uitvaart in 2015 aan een goed doel, stichting de Regenboogboom. En ook door een stukje geschiedschrijving.

Het boek beschrijft een aantal facetten van de geschiedenis van de uitvaart. Er is onderzoek gedaan naar de oorsprong van Rebel’s Begrafenisonderneming met verrassende ontdekkingen en er is gekeken naar de algemene ontwikkelingen in het beroep. Daarmee is een mooi tijdsbeeld ontstaan van het beroep van aanspreker vanaf de begintijd tot aan de tegenwoordige uitvaart. Een blik op de toekomst over de verwachte veranderingen van de uitvaart in Nederland kan in een dergelijke uitgave natuurlijk niet ontbreken.

Wilt u graag een exemplaar van het boek ontvangen dan kunt u contact opnemen met Rebel’s Begrafenisonderneming. Dat kan via 035-5253067 en info@rebel-uitvaart.nl, het boek wordt zolang de voorraad strekt gratis verstrekt.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >