Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Twee nieuwe franchisenemers bij Monuta: Juliette Magis en André de Bruijn

donderdag 1 december 2014

Monuta heeft een nieuw gezicht in Den Haag/Loosduinen: uitvaartverzorger André de Bruijn. Met jarenlange werkervaring in de hospitality lijkt de stap naar het uitvaartvak groot. Maar dat valt erg mee, meent André: “Ook in die branche werk je met mensen, krijg je te maken met emotie en draait het om perfecte dienstverlening.” De geboren en getogen Hagenaar gaat per 1 december aan de slag als franchisenemer onder de naam Monuta De Bruijn.

André is 15 jaar werkzaam geweest voor Holland Casino, waarvan de laatste jaren als operationeel leidinggevende. Zijn interesse voor het uitvaartvak is echter al op jonge leeftijd gewekt. André: “Ik heb helaas al vroeg mijn ouders verloren. De uitvaartverzorger heeft toen veel betekend voor mij en mijn familie. Door dit verlies werd mij duidelijk dat ik ook een steun wil zijn voor anderen. Maar het was pas toen een collega de overstap maakte naar het uitvaartvak dat ik er serieus over ben gaan nadenken. Ik ben in contact gekomen met Monuta en heb toen met positief gevolg het selectietraject doorlopen.

Het is een fantastische kans dat ik nu als zelfstandig ondernemer voor Monuta aan de slag kan in mijn eigen regio. Ik woon al mijn hele leven in de omgeving van Den Haag/Loosduinen, dus ik ken het gebied, de mensen en de gebruiken goed.”

“Als uitvaartverzorger wil ik vooral dichtbij de familie staan en zo goed mogelijk luisteren naar hun wensen. Op die manier kan ik de uitvaart persoonlijk en bijzonder maken. Men kan van mij perfecte en persoonlijke begeleiding verwachten, zowel voor, tijdens als na de uitvaart. In de dagen naar de uitvaart toe kan de familie op ieder gewenst moment contact met mij opnemen om alles door te spreken, ik sta altijd voor ze klaar. De nabestaanden kunnen zelf bepalen welke zaken ze aan mij overlaten en welke aspecten van de uitvaart zij zelf willen regelen. Ik ondersteun, maar de familie heeft de regie.”

“Ik denk dat ik een nieuwe draai aan het vak van uitvaartverzorger kan geven. De tijd dat alle uitvaarten volgens eenzelfde traditionele manier verlopen, is verleden tijd. Samen met de nabestaanden ga ik op zoek naar de mogelijkheden om het afscheid zo passend en speciaal mogelijk te maken, alle wensen zijn bespreekbaar. Ik wil uitvaarten verzorgen die het leven laten zien, uitvaarten op maat die een gedenkwaardig eerbetoon zijn aan datgene wat de overleden dierbare uniek maakte. Ik doe alles om ervoor te zorgen dat de familie een waardevolle herinnering overhoudt aan het afscheid van hun dierbare.”

Monuta de Bruijn is gevestigd aan de Tomatenstraat 56 in Den Haag. André de Bruijn staat dag en nacht voor u klaar, ook als u niet of elders verzekerd bent. Kijk voor meer informatie op www.monutadebruijn.nl of neem contact op met André de Bruijn via adebruijn@monuta.nl. Voor het maken van een afspraak of het melden van een overlijden kunt u ook bellen naar 070 - 302 07 87 (dag en nacht bereikbaar).

Monuta Magis nieuwe uitvaartondernemer in regio Helmond en Laarbeek

In haar werk in het ziekenhuis had Juliette Poelmann - Magis regelmatig contact met nabestaanden die een dierbare hadden verloren. Mensen ondersteunen in een moeilijke periode trok haar toen al aan. Toen haar vader kwam te overlijden was het voor Juliette helder: ze maakte de overstap naar de uitvaartbranche. Vanaf december 2014 start Juliette als franchisenemer van Monuta in de regio Helmond en Laarbeek, onder de naam: Monuta Magis.

Juliette woont met haar echtgenoot en zoon in Helmond en is dus goed bekend in de regio. Na 23 jaar werkzaam te zijn geweest in het Elkerliek ziekenhuis te Helmond is voor haar de tijd aangebroken om de volgende stap in haar leven te maken. Als medisch secretaresse en doktersassistente op de afdeling chirurgie, oncologie en de laatste jaren op de spoedeisende hulp, had Juliette regelmatig te maken met nabestaanden die net een dierbare hadden verloren. “Het contact met mensen en iets wezenlijks betekenen tijdens een moeilijke periode is heel bijzonder”, aldus Juliette.

“Toen mijn vader overleed heb ik een heel verdrietige, intense en ook waardevolle periode met mijn familie gedeeld. De meerwaarde van een uitvaartverzorger werd mij toen duidelijk. Dit maakte dat ik de stap heb gezet om uitvaartverzorger te worden. Het mooiste aan het uitvaartvak vind ik dat je er mag zijn voor nabestaanden op een van de meest kwetsbare momenten in een mensenleven. Het is heel bijzonder om samen met hen een passend afscheid vorm te geven zoals zij dat wensen en wat bij de overledene past. Een mooi afscheid kan nabestaanden helpen om het verlies een plekje te geven en de draad weer op te pakken.

Openheid, een luisterend oor en goede, professionele adviezen, dat is wat de mensen van mij mogen verwachten. Bij het verzorgen van een uitvaart staan de wensen van de overledene en nabestaanden altijd voorop. Samen zoeken we naar het juiste gevoel en de juiste woorden, die recht doen aan het leven dat voorbij is, maar ook aan het leven dat doorgaat. Hoe ik mijzelf ga onderscheiden? Ik ben toegankelijk en informeel gedurende de voorbereidingen en in stijl en betrokken tijdens iedere uitvaart, zodat nabestaanden echt met een goed gevoel kunnen terugkijken op het afscheid.”

Monuta Magis is gevestigd op de Warandelaan 62 te Helmond. Juliette staat dag en nacht voor u klaar, ook als u niet of elders verzekerd bent. Kijk voor meer informatie op www.monutamagis.nl of neem contact op met Juliette Poelmann - Magis via jmagis@monuta.nl. Voor het maken van een afspraak of het melden van een overlijden kunt u ook bellen naar 0492-666000 (dag en nacht voor u bereikbaar).

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder