Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Twee lichamen in verkeerde graf op Arlington

woensdag 15 september 2010

Onderzoekers op de Amerikaanse militaire begraafplaats Arlington hebben vastgesteld dat twee militairen in het verkeerde graf zijn begraven. The Washington Post meldt dat het hier nog maar gaat om het topje van de ijsberg want er zijn pas twee lichamen opgegraven voor identificatie.

Eerder deze zomer werd duidelijk dat er op Arlington veel mis is gegaan in de administratie. Door de administratieve chaos zit de belangrijkste militaire begraafplaats van Amerika in haar maag met 100 ongemarkeerde graven en complete grafstroken op het park met grafstenen die niet zijn opgenomen in de administratie.

Op verzoek van de weduwe van een overleden sergeant werd zijn graf drie weken geleden geopend. Daarbij kwam men er achter dat iemand anders in het graf was begraven. De onderzoekers stelde kort daarop vast de sergeant zeer waarschijnlijk even verderop lag begraven. Om dit keer zeker te zijn dat men het bij het juiste eind had werd ook dit graf geopend. De weduwe herkende de kist van haar man direct. In The Washington Post laat de vrouw weten dat ze de kist zelf had uitgekozen en dat ze hem kon herkennen omdat de naam van haar man op een van de handvaten stond. Hierna is de sergeant in het bijzijn van zijn weduwe bijgezet in een nieuw graf. Het is nog niet duidelijk of de overblijfselen die werden gevonden in het graf van de sergeant horen bij de naam die stond op de steen waar de sergeant onder lag.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder