Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

TV-zenders 1 minuut stil tijdens Herinneringsminuut

dinsdag 20 december 2011

Vrijdagavond 30 december om exact 19:58 wordt voor het derde jaar op rij de Herinneringsminuut uitgezonden. De Herinneringsminuut is tegelijkertijd te zien op NED1, RTL4, SBS6 en de regionale omroepen. Nederland krijgt zo de mogelijkheid om een dag voor de jaarwisseling samen stil te staan bij een overleden dierbare.

De Herinneringsminuut is een initiatief van Yarden Uitvaartorganisatie en wordt ook dit jaar ingeleid door een bekende Nederlander. Vorig jaar werd de herinneringsminuut door Robert ten Brink ingeleid.

Rond de jaarwisseling is het gemis van een overleden dierbare extra groot. De Herinneringsminuut biedt een moment om daarbij stil te staan. De wetenschap dat heel veel andere mensen dit op hetzelfde moment doen, biedt steun.

Twee miljoen mensen participeerden in 2010

Het is dit jaar de derde keer dat de Herinneringsminuut wordt uitgezonden. De eerste keer was op 30 december 2009. Vorig jaar zagen ruim 3 miljoen kijkers hoe Robert ten Brink de Herinneringsminuut inleidde, waarna een minuut lang kaarsvlammetjes met namen in beeld gebracht werden. Het waren de namen van overleden dierbaren van wie nabestaanden een kaarsje hebben gebrand op www.herinneringsminuut.nl. Uit onderzoek is gebleken dat ruim 2 miljoen mensen de Herinneringsminuut ook daadwerkelijk hebben aangegrepen om aan overleden dierbaren te denken. 86 procent gaf aan een vervolg van de Herinneringsminuut op prijs te stellen. Het initiatief kreeg als gemiddeld rapportcijfer een 8,2.

Over de Herinneringsminuut

De Herinneringsminuut werd 30 december 2009 geïntroduceerd door uitvaartorganisatie Yarden. De Herinneringsminuut wordt ook dit jaar weer op 30 december uitgezonden om 19:58 door NED1, RTL4, SBS6 en de regionale omroepen van ORN.

Kijk voor meer informatie op www.herinneringsminuut.nl.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder