nieuws

Facultatieve
Sponsors

Troostkoffers voor Hospice Het Alteveer Assen

10 juli 2014

Op maandag 30 juni hebben de medewerkers van Hospice Het Alteveer in Assen twee troostkoffers van het Monuta Charity Fund ontvangen. De goededoelenorganisatie van uitvaartverzorger en -verzekeraar Monuta ontwikkelde deze troostkoffers speciaal om kinderen en jongeren op de juiste manier te kunnen ondersteunen na een overlijden.

In de troostkoffer zitten boekjes en andere materialen die ouders, leerkrachten en andere begeleiders helpen om in gesprek te gaan met een kind of jongere. Op deze manier dragen zij bij aan de verliesverwerking. De troostkoffer kent twee varianten: één voor kinderen in het basisonderwijs en één voor jongeren in het middelbaar onderwijs. Beide varianten zijn zo samengesteld dat ze buiten het onderwijs ook in hospices en bijvoorbeeld organisaties voor palliatieve zorg kunnen worden gebruikt.

Hospice Het Alteveer in Assen biedt een gastvrije, huiselijke en warme omgeving aan mensen in de laatste fase van hun leven. Het uitgangspunt daarbij is: voor de gast een zo goed mogelijke kwaliteit van leven door het aanbieden van praktische en emotionele ondersteuning. De zorg wordt gedragen door een groep vrijwilligers. Er zijn altijd twee vrijwilligers aanwezig, zij werken samen met professionele hulpverleners, zoals thuiszorg, de huisarts, geestelijk verzorgers en anderen.
Marga Haveman van Monuta Haveman, heeft de troostkoffers namens het Monuta Charity Fund aan coördinator Elly Graveland van het Hospice Het Alteveer overhandigd.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >