Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Tillen, alstublieft - Maud Sintenie

donderdag 11 november 2020

Maud Sintenie, medewerkster van het dragerbedrijf Ferentes, heeft een boek geschreven over haar werk als draagster bij uitvaarten. Het boek is vanaf morgen te koop in de winkels.

Maud liep vorig jaar stage bij Dagblad Trouw en schreef een mooi stuk over haar bijbaan als draagster bij uitvaarten. Online werd het stuk bovengemiddeld goed gelezen. Een uitgever die haar stuk las benaderde haar met de vraag om een boek te schrijven over haar belevenissen. Na een half jaar schrijven is het boek vanaf 12 november 2020 officieel te koop in de winkels. Een uitzonderlijk en interessant inkijkje in het mooie werk dat door uitvaartmedewerkers wordt verricht.

De tekst uit het persbericht van de uitgever:

Ieder mens is anders, en iedere uitvaart ook. De meesten van ons maken gedurende ons leven alleen enkele uitvaarten mee van personen die we kenden, maar dat ligt natuurlijk anders voor de mensen die bij de organisatie van die gebeurtenis betrokken zijn. Wat maken zij zoal mee tijdens een werkdag? Van welke emotionele, originele en bizarre momenten zijn zij getuige?

In Tillen, alstublieft geeft Maud Sintenie een inkijk in haar werk in de uitvaartwereld. In het proces van afscheid nemen en alles wat daarbij komt kijken; van verdriet en berusting tot humor en ongemak. Ze laat zien hoe het is om de laatste eer te bewijzen aan iemand die je nooit hebt gekend. Om aanwezig te zijn bij een intiem moment van de nabestaanden, en ze daarna nooit meer te zien. Sommige van die momenten zijn te bijzonder om ze niet op te schrijven.

Maud Sintenie (1998) is journaliste. Daarnaast is ze sinds 2017 werkzaam in de uitvaartwereld.


Link naar eerste artikel dat zij schreef (1 december 2019):
https://www.trouw.nl/nieuws/studente-maud-draagt-doodskisten-als-bijbaan~be1060a0/

Link naar voorpublicatie op Trouw.nl (11 november 2020):
https://www.trouw.nl/cultuur-media/maud-sintenie-had-een-bijbaan-als-kistdrager-iedereen-om- me-heen-gaat-maar-dood-wacht-nog-maar-met-oud-worden-meisje~b7879931/

Link naar boekverkoop (bol.com):
https://www.bol.com/nl/p/tillen- alstublieft/9300000005582307/?bltgh=im8AafuwvC4qbiCyIjlOmg.1_5.6.ProductTitle

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder