Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Themanummer Terebinth over jubileum Westerveld

vrijdag 12 juli 2013

Begraafplaats & Crematorium Westerveld vormen een waardevol funerair cultuurlandschap. In 2013 vieren de particuliere begraafplaats en het eerste crematorium van Nederland, beiden eigendom van de Facultatieve Groep, een jubileum. Terwijl de begraafplaats in 1888 werd aangelegd, opende het crematorium in 1913 haar deuren.

Deze historische gebeurtenissen zijn voor Terebinth, het tijdschrift over funeraire cultuur, aanleiding om hieraan een themanummer te wijden. Het blad gaat in op hun gezamenlijke geschiedenis en plaatst de architectuur van het crematorium en de crematiegeschiedenis in internationaal perspectief. Terebinth heeft ook een exclusief interview met Henry Keizer, voorzitter van de Raad van Bestuur van de Facultatieve Groep, over het belang van de funeraire cultuur. Naast de vertrouwde rubrieken met informatie over Westerveld bevat deze special een wandeling langs de bezienswaardigheden.

Belangstellenden kunnen gratis een exemplaar van het themanummer opvragen via bureau@terebinth.nl onder vermelding van hun adres. Aan hen wordt een vrijwillige bijdrage in de verzendkosten gevraagd van € 2,-. Het tijdschrift wordt uitgegeven door De Terebinth, vereniging voor funeraire cultuur: www.terebinth.nl

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder