Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Testamonium maakt optekenen levensverhaal eenvoudig

Notaris uit Gelderland presenteert landelijke primeur

donderdag 13 november 2006

’s-Heerenberg, 3 november 2006 - Een testament is het officiële document voor alle materiele wilsbeschikkingen. Maar hoe laat je nou een immateriële erfenis goed achter aan dierbaren? Om in deze behoefte te voorzien, heeft de Heerenbergse notaris Reijenga het online initiatief www.testamonium.eu ontwikkeld. Iedereen kan nu eenvoudig en overzichtelijk zijn eigen levensverhaal vastleggen in vorm van een persoonlijk testamonium.

Elke Nederlander met de beschikking over een pc en internetverbinding kan zijn eigen testamonium nu moeiteloos schrijven zodat het een hoogstpersoonlijk naslagwerk wordt. Van prille jeugdherinneringen tot hartstochtelijke memoires over bijzondere personen. Van hartsgeheimen en verdrietige gebeurtenissen tot een heus medisch profiel. Alle thema’s passeren de revue in dit programma dat tegen betaling van € 25 (inclusief BTW) te verkrijgen is via de website.

Geschiedenis blijft bewaard
Groot voordeel ten opzichte van een traditioneel dagboek, losse memoires of de (familie)verhalen bij het haardvuur is dat het testamonium gemakkelijk officieel in bewaring gegeven kan worden bij een notaris. Een levensverhaal gaat dus nooit meer verloren door verhuizing, brand of andere oorzaken. Ook kunnen de auteurs zelf bepalen welke personen na hun overlijden inzage krijgen in het testamonium.

Veelvuldig verzoek
Notaris Pieter Reijenga, initiatiefnemer, over de aanleiding voor deze online dienstverlening: ‘Mijn collega notaris en ik krijgen regelmatig verzoeken om memoires en andere herinneringen op te nemen in bijvoorbeeld een testament. Grote probleem is dat een testament hier in feite niet voor is bedoeld. Dat zette me aan het denken. Een testamonium is de oplossing om eenvoudig, officieel een levensbeschrijving na te laten.’

Gebruikers en verwachtingen
Naar verwachting bestaat de grootste groep gebruikers uit mannen en vrouwen van veertig jaar en ouder. Reijenga: ‘Mensen hebben vaak hele verschillende beweegredenen om hun eigen levensverhaal op te schrijven. Wat over de hele linie opvalt, is dat ze allemaal zeker willen zijn van het feit dat bepaalde verhalen, herinneringen, kennis over de familie en andere zaken blijven voortleven. Ook na hun overlijden.’

Over van der Reijt & Reijenga Netwerk Notarissen
Van der Reijt & Reijenga is een zelfstandig notariskantoor gevestigd in het Gelderse ‘s- Heerenberg dat is aangesloten bij Netwerk Notarissen. Vanuit 150 vestigingen over heel Nederland bedienen ongeveer 600 notarissen en kandidaat-notarissen een brede markt van particuliere en zakelijke klanten. Daarbij maken de notarissen deel uit van een actief kennisnetwerk, dat de knowhow van de deelnemende kantoren bundelt en onderling toegankelijk maakt.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder
*/