Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Terugblik Chinareis vrijdag 23 juni: Phoenix Hill Mountain Cemetery, groepsdiscussie met de China Funeral Association (CFA), farewell dinner, Beijing Opera

donderdag 30 juni 2006

Op zaterdag 17 juni vertrok een delegatie van managers uit het Nederlandse uitvaartwezen naar China op een door Uitvaart.Com georganiseerde studiereis. De officiele werkbezoeken vonden plaats van maandag tot en met vrijdag. Inmiddels zijn we een week verder en zal Uitvaart.Com u laten zien wat we vorige week bezien en beleefd hebben. Vandaag en morgen kijken we voor de laatste keer terug op onze belevenissen van exact een week geleden.

Vrijdag 23 juni

De studiereis bereikt vandaag zijn absolute hoogtepunt en wel letterlijk want 's ochtends vertrekken we allereerst naar Phoenix Hill Mountain Cemetery. De begraafplaats dateert uit 1994. Er zijn 130.000 plekken op het gras en nog eens 10.000 goedkopere achteraan. De China Funeral Association noemt het zelf de beste begraafplaats van Beijing. De aanleg vindt in 3 fases plaats. Op dit moment is fase 1 gereed maar er is nog veel ruimte. De begraafplaats biedt een laatste rustplaats voor veel beroemdheden.

In de middag zijn er groepsdiscussies georganiseerd tussen vertegenwoordigers van de China Funeral Association en de Nederlandse delegatie. Na de groepsdiscussie vertrekken we voor een (afscheids)diner naar een speciaal restaurant waar het 'emperial banquet' wordt geserveerd, gerechten die de Keizer vroeger voorgeschoteld kreeg. Hier ontmoeten we ook de President van de China Funeral Association, Mr Chen Qunlin, eindverantwoordelijk voor alle uitvaarten in China, en Mrs Li Jian, directeur van het overheidsorgaan dat zich bezig houdt met wetgeving, waaronder de Chinese Wet op de lijkbezorging. Wist u dat o.a. onze Nederlandse Wet op de lijkbezorging (Wlb) model heeft gestaan voor de Chinese uitvaartwet die op dit moment wordt samengesteld! Na het diner vertrekken we naar een hotel voor een voorstelling van de Beijing Opera, een waardig sluitstuk van het zakelijk gedeelte van deze studiereis.

Klik hier om de foto's te bekijken van vrijdag 23 juni.

Bekijk ook de fotoreoportages van eerdere dagen:
Maandag 19 juni (Shanghai)
Dinsdag 20 juni (Shanghai)
Woensdag 21 juni (Beijing)
Donderdag 22 juni (Beijing)

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder