Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Terugblik Chinareis donderdag 22 juni: Chauyang cemetery, Shunyi Funeral Home en Chaobai Cemetery

donderdag 29 juni 2006

Op zaterdag 17 juni vertrok een delegatie van managers uit het Nederlandse uitvaartwezen naar China op een door Uitvaart.Com georganiseerde studiereis. De officiele werkbezoeken vonden plaats van maandag tot en met vrijdag. Inmiddels zijn we een week verder en zal Uitvaart.Com u laten zien wat we vorige week bezien en beleefd hebben. Aankomende week kijken we elke dag terug op onze belevenissen van exact een week geleden.

Donderdag 22 juni 2006
In de ochtend werden we hartelijk ontvangen door de China Funeral Association (CFA) op de begraafplaats Chauyang Cemetery (Beijing). Na de ontvangst werd de groep rondgeleid over de begraafplaats. Het middagprogramma bestond uit een bezoek aan Shunyi Funeral Home, een uitvaartcentrum en crematorium en begraafplaats Chaobai. Op dit moment worden er 3 grote torens gebouwd die dienst zullen gaan doen als columbaria. Ten tijde van ons bezoek waren de torens nog niet gereed helaas. De hoogste toren is maar liefst 77 meter en het totale project kostte maar liefst $ 40 miljoen. De verwachting is dat Chaobai populair zal worden onder de bevolking in Beijing wanneer het project gereed is.

Klik hier voor de foto's van donderdag 22 juni.

Check ook de bijzonder mooie website van Chaobai, chaobai.com.cn. Het was sowieso opvallend hoe professioneel en uitgebreid de begraafplaatsen in China zich presenteren, met full colour brochures, dvd's en zeer professionele websites. Kunnen we in Nederland nog wat van leren.

Bekijk ook de fotoreoportages van eerdere dagen:
Maandag 19 juni (Shanghai)
Dinsdag 20 juni (Shanghai)
Woensdag 21 juni (Beijing)

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder