nieuws

Facultatieve
Sponsors

Summerschool over rouwen en rouwbegeleiding - vooraankondiging

VEELKLEURIG VERLIES

9 december 2008

Windesheim Theologie en Levensbeschouwing en Mennorode conferentiecentrum organiseren van 30 juni tot en met 3 juli 2009 een 4 daagse conferentie voor professionals die met rouwenden te maken krijgen

Windesheim en conferentiecentrum Mennorode organiseren een Summerschool over rouwen en rouwbegeleiding. Deelnemers krijgen rondom het thema 'veelkleurig verlies' een veelzijdig programma aangeboden. De Summerschool vindt plaats van 30 juni tot en met 3 juli 2009 in Elspeet.

Nieuwe inzichten
Wetenschappelijk onderzoek werpt nieuw licht op oude rouwmodellen. Deze nieuwe inzichten hebben meer oog voor het individuele en contextuele karakter van rouwen. Rouwen wordt als multidimensioneel beschouwd: het gaat niet alleen om emoties, maar ook om cognitie en gedrag. Professionals die in hun werk worden geconfronteerd met rouwenden, krijgen tijdens de vierdaagse Summerschool nieuwe informatie over rouwpatronen, levensbeschouwing en rouwbegeleiding.

Programma
Het programma bestaat uit lezingen door vooraanstaande sprekers, workshops, theater en persoonlijke integratiesessies. Onder andere Riet Fiddelaers-Jaspers, Manu Keirse, Ruard Ganzevoort en Marinus van den Berg verlenen hun medewerking. De Summerschool begint op dinsdagavond 30 juni en eindigt vrijdagmiddag 3 juli.

Meer Informatie
Meer informatie over de Summerschool volgt rond 15 december. Kijk op www.windesheim.nl of neem contact op met het Informatiecentrum
Tel. 038 - 4 699 699
E-mail: info@windesheim.nl

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >