Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Succesvol Nederlands therapeutisch spel nu ook Engelstalig

All The Stars Above schijnt op Amerika

donderdag 19 maart 2009

All The Stars Above is de Engelstalige editie van het Nederlandse therapeutisch bordspel Alle Sterren Van De Hemel. Het bordspel, dat op spelende wijs hulp biedt bij rouwverwerking, is nu ook beschikbaar voor de Amerikaanse markt. Nabestaanden (van 6 tot 100 jaar) komen op een gemakkelijke en vriendelijke manier bij de kern van hun emoties. Met deze kracht opent het de communicatielijnen binnen een gezin of familie. Het spel wordt onder deskundige begeleiding gespeeld.

All The Stars Above is vanaf 2009 verkrijgbaar. Voor de promotie van de Engelstalige editie is Daisy Luiten, de ontwikkelaarster van het spel, eind 2008 naar Amerika afgereisd. Zij bezocht hier een groot Amerikaans congres voor Hospice organisaties bij stervensbegeleiding. Met veel lof is het spel ontvangen nadat het aan diverse Amerikaanse therapeuten en hulpverleners was gedemonstreerd. De eerste exemplaren van All The Stars Above zijn inmiddels in gebruik genomen.

Korte film
Over de bijzondere uitwerking van het spelen van All The Stars Above is een korte film gemaakt. Tijdens Daisy’s verblijf in Amerika is een sessie met een Amerikaans gezin gefilmd. Het overlijden van opa, die bij hen heeft ingewoond, had veel impact op het gezin. Na afloop van de sessie was het gezin dankbaar en geëmotioneerd over het inzicht in hun eigen gevoelens en in die van de andere gezinsleden. Een korte versie van de film is te zien op www.allthestarsabove.com. De andere, uitgebreide film wordt getoond tijdens presentaties en workshops die Daisy geeft over het spel.

Vernieuwde Nederlandse editie met actuele onderwerpen
Samen met de lancering van de Engelstalige editie van het spel is de Nederlandse editie Alle Sterren Van De Hemel ook vernieuwd. In de nieuwe druk zijn extra vragen toegevoegd, die gericht zijn op recente maatschappelijke thema’s, zoals vragen over overlijden na een natuurramp, door terrorisme, in een oorlogssituatie of tijdens militaire dienst. Deze situaties hebben vaak een ander verloop rond het overlijden en de uitvaart (als die er is) dan wanneer iemand overlijdt door bijvoorbeeld een hartstilstand. De extra vragen nodigen uit daarover te vertellen.

Levenswerk
Alle Sterren Van De Hemel en All The Stars Above zijn het levenswerk van creatief therapeute Daisy Luiten. Het spel biedt een opening om over verlies te praten. Gevoelens, herinneringen, de begrafenis en de plek die de overledene nu heeft worden nog eens doorbesproken. Gestuurd door vragen en creatieve opdrachten.

Met een jarenlange toewijding en geloof in haar spel heeft Daisy in 2003 het spel uitgebracht op de Nederlandse markt. Inmiddels werken al zo een 1.000 therapeuten binnen Nederland en België met het spel. In 2004 ontving Daisy in België de International Funeral Award voor het meest vindingrijke en vernieuwende product voor de uitvaartsector (nazorg) in de Benelux én de Beste Internationale prijs voor het product met de meeste slagingskansen internationaal. Daisy’s doel is om haar spel wereldwijd uit te brengen en zoveel mogelijk mensen te helpen met de verwerking van het verlies van hun dierbare.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder