Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Stichting Droomdag ontvangt Monuta Helpt eretitel ‘Aanvrager van het jaar 2019’

Medewerkerparticipant Heidi Markus 'Ambassadeur van het jaar 2019'

donderdag 7 november 2019

Op de foto v.l.n.r.: Thijs Kooloos (bestuurslid St. Droomdag), Anneke Deijs (dir. St. Droomdag), Herma Pijfers (Monuta Herma Pijfers)
Stichting Droomdag uit Roelofarendsveen, mag zich vanaf vandaag Monuta Helpt ‘Aanvrager van het jaar 2019’ noemen. Heidi Markus heeft de titel ‘Ambassadeur van het jaar 2019’ gekregen. Dit heeft Anita Witzier, bestuursvoorzitter van het Monuta Helpt fonds, bekendgemaakt tijdens het jaarlijkse evenement in evenementenlocatie Mereveld in Utrecht. De stichting ontving een extra cheque van 1.000 euro, die bij deze eretitel hoort.

“Wat een mooie verrassing! Helaas zijn er veel gezinnen in Nederland waarbij één van de ouders een oncologische of levensbedreigende ziekte heeft. We zijn daarom heel blij dat we deze eretitel mogen ontvangen en met de donatie nog meer gezinnen een droomdag kunnen bezorgen. Komend jaar hopen we 180 gezinnen een droomdag te kunnen bezorgen die afgestemd is op hun fysieke mogelijkheden,” zegt Anneke Deijs, directeur van Stichting Droomdag.

Ambassadeur van het jaar

Het Monuta Helpt bestuur maakte ook de ‘Ambassadeur van het Jaar 2019’ bekend tijdens het evenement. Dat is een Monuta-medewerker of intermediair die een donatieaanvraag heeft begeleid. Dit jaar was dat Heidi Markus van medewerkerparticipatie Monuta Heidi Markus in Almere.

“Monuta Helpt blijft een mooi initiatief waarmee ik in contact mag komen met allerhande organisaties die met hart en ziel zich vrijwillig inzetten voor ouderenzorg, palliatieve zorg, mantelzorg of zorg voor nabestaanden. Het geeft mij voldoening om een bijdrage te leveren in Almere en elke keer weer bijzondere mensen te ontmoeten. Deze titel is voor mij een bevestiging dat mijn inzet en de stichtingen die ik mag helpen worden gewaardeerd,” zegt Heidi Markus, medewerkerparticipant bij Monuta en ambassadeur voor Monuta Helpt.

Op de foto v.l.n.r.: Quinten Fraai (CEO Monuta en bestuurslid Monuta Helpt), Heidi Markus

Genomineerden

Van alle toegewezen aanvragen in 2019 uit het hele land zijn vier initiatieven ‘Kwartaal Aanvrager’ geworden en genomineerd voor de jaarprijs. Tijdens het event hielden zij elk een presentatie waarna het aanwezige publiek kon stemmen op hun favoriete initiatief. De winnaar krijgt de titel ‘Aanvrager van het Jaar 2019’. Met meer dan de helft van de stemmen ging de prijs naar Stichting Droomdag. De andere drie initiatieven waren, Stichting Nabestaan Na Zelfdoding Drenthe (Assen), Zorgcentrum Wijndaelercentrum (Den Haag), Stichting Cliëntfonds ‘s Heeren Loo (Monster).

Donaties

Het Monuta Helpt fonds steunt lokale initiatieven op het gebied van ouderenzorg, palliatieve zorg, mantelzorg of zorg voor nabestaanden. Het doel van het Monuta Helpt evenement is iedereen te bedanken die zich inzet voor lokale initiatieven die bijdragen aan het steunen van mensen in de laatste fase van hun leven, tijdens of na een afscheid. Het bestuur, met Anita Witzier als voorzitter, beoordeelt per kwartaal de ingediende aanvragen en kent bedragen toe aan de initiatieven die voldoen aan de voorwaarden. De steun van Monuta Helpt aan lokale initiatieven komt elk kwartaal tot uiting in een groot aantal donaties.

Over Monuta

Monuta is sinds 1923 specialist op het gebied van afscheid en beschikt inmiddels over ruim honderd uitvaartverzorgers verspreid over heel Nederland. Meer dan 1,6 miljoen mensen in Nederland en Duitsland zijn bij Monuta verzekerd. Monuta regelt uitvaarten, sluit uitvaartverzekeringen af en is een partner voor het bespreken en vastleggen van uitvaartwensen. Meer informatie is te vinden op www.monuta.nl.

Over Stichting Droomdag

Het doel van Stichting Droomdag is het verzorgen van een onvergetelijke, onbezorgde (te) gekke dag voor gezinnen waarvan één van de ouders een oncologische of levensbedreigende ziekte heeft. De dromen van het gezin staan hierbij centraal, waarbij de stichting rekening houdt met de fysieke mogelijkheden van de gezinsleden. Het jongste kind van het gezin moet onder de 16 jaar zijn. Meer informatie is te vinden op www.stichtingdroomdag.nl.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder