nieuws

Facultatieve
Sponsors

Steeds populairder: bijzondere bijeenkomsten op Haagse begraafplaatsen

11 juli 2017


Monumentale kapel begraafplaats St. Petrus Banden – fotograaf Frank Jansen

Van een gospelkoorconcert tot ‘reflectie op zondag’, St. Petrus Banden en St. Barbara organiseren bijna elke maand wel een bijzondere bijeenkomst. Steeds meer mensen bezoeken deze mooie plekken, niet alleen als er een uitvaart is. En dát is wat deze twee Haagse begraafplaatsen willen bereiken: het verlagen van de drempel voor publiek en een gastvrij imago.

Operationeel manager Astrid Oranje en project coördinator Susan Veninga zijn de drijvende krachten achter deze nieuwe manier van naamsbekendheid werven. “We zetten de deuren graag open voor een breed publiek, elke bezoeker geven we graag wat extra aandacht. Een praatje, een kopje koffie met een brownie of een glas wijn met een kaasstengel: het is een klein gebaar, maar mensen waarderen het enorm. Op deze manier voelen mensen zich écht welkom op onze begraafplaatsen. Het is hier ontzettend mooi, hoe meer mensen dat ervaren, hoe beter” vertelt Astrid.

Op zondag 10 september organiseert Stichting R.K. Begraafplaatsen een rondleiding op St. Petrus Banden tijdens Open Monumentendag. Astrid is al meer dan 30 jaar werkzaam op deze begraafplaats en weet fascinerende verhalen te vertellen tijdens deze wandeling. Een nieuw initiatief is de ‘doodgewone fietstocht’ op zondag 24 september. In combinatie met een Haagse gids fietst deze groep van St. Barbara naar St. Petrus Banden, langs begraafplaatsen en bijzondere Haagse plekken in de binnenstad. Verder is er een aantal optredens gepland door jong talent van het Koninklijk Conservatorium.

Er is een divers aanbod en de meeste bijeenkomsten zijn kosteloos, aanmelden is vaak wel verplicht.

Kijk voor uitgebreide informatie over het thema uitvaart in Den Haag op www.uitvaart-den-haag.nl

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE