nieuws

Facultatieve
Sponsors

Stad Keulen kiest voor 'de Facultatieve'

18 december 2018


Na een uitgebreide Europese aanbesteding heeft de gemeente Keulen deze week gekozen voor 'de Facultatieve Groep' als exploitant van het crematorium in Keulen. Krematorium Köln is daarmee – na Krematorium Memmingen en Krematorium Niederrhein Willich - het derde crematorium binnen Facultatieve Deutschland. Het crematorium in Keulen werd in 1937 geopend en verricht rond de 4.000 crematies per jaar. Het pand bezit monumentale status.

Nu het besluit door de gemeenteraad is genomen zal er in de komende maanden intensief overleg plaatsvinden over de verdere invulling van de afspraken. De verwachting is dat de daadwerkelijke overdracht van de exploitatie mogelijk al in maart 2019 zal kunnen plaatsvinden.

Stefan van Dorsser, directeur van Facultatieve Deutschland GmbH is verheugd: “Met meer dan 100 jaar ervaring, zes crematoria in Nederland en twee crematoria in Duitsland binnen onze Groep wisten we wel dat we een goede kans hadden. We zijn blij en dankbaar met het vertrouwen dat de stad Keulen ons geeft. Voor ons hebben kwaliteit in dienstverlening, samenwerking en respect voor de overledenen en nabestaanden altijd de allerhoogste prioriteit. Krematorium Köln heeft alles in zich om toonaangevend in Duitsland te worden, net als onze andere crematoria. Daar gaan we, samen met de stad, hard aan werken. Een mooie uitdaging waar wij naar uitkijken.”

De Facultatieve Groep'

Met werkmaatschappijen over de gehele wereld is 'de Facultatieve Groep' (sinds 1874) actief op een groot aantal terreinen. Van automatisering tot uitgeven. Wereldmarktleider zijn we met onze state of the art oplossingen op het gebied van verbrandings- en milieutechniek. Al meer dan honderd jaar exploiteert de Groep crematoria en begraafplaatsen.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >