nieuws

Facultatieve
Sponsors

Spectaculaire uitvaartwensen in nieuwe realityshow My Favorite Funeral

De dood in eigen hand

28 april 2008

ROTTERDAM, 20080428 -- Je as verdelen over al je vrienden? Begraven worden in de auto die je zelf hebt gebouwd? Of zeven dagen feesten in Paradiso? Dit alles komt aan bod in het spraakmakende project My Favorite Funeral dat 10 mei 2008 van start zal gaan. My Favorite Funeral is een platform waarop mensen met elkaar van gedachten kunnen wisselen over een met taboes omsluierd onderwerp: de dood. My Favorite Funeral wil onbespreekbare zaken bespreekbaar maken en aandacht genereren voor individuele wensen en verlangens aangaande de dood.

Centraal in het project staat de realityshow My Favorite Funeral: een vijfdelige serie, waarin kandidaten aan bod komen die het verlangen uiten zelf vorm te geven aan hun eigen dood. Daarnaast kent het project een website waarop mensen hun favoriete begrafeniswens kenbaar kunnen maken, een online magazine dat informeert en amuseert over de dood en een forum dat uitnodigt tot reflectie en discussie.
www.myfavoritefuneral.nl

My Favorite Funeral is een initiatief van Leeman& Strandhagen, een groep jonge creatieven uit Delft, en de in Rotterdam gevestigde Stichting Artememes. Stichting Artememes wil ruimte geven tot reflectie op de ons omringende wereld met inzet van moderne massamedia. De initiatiefnemers onderzoeken in hoeverre individuele wensen en verlangens rondom de eigen uitvaart overeenstemmen met in Nederland bestaande wetten en tradities.

De eerste aflevering van de realityshow My Favorite Funeral wordt zaterdagavond 10 mei 2008 uitgezonden door de culturele omroep Antenne TV op TV Rijnmond.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >