nieuws

Facultatieve
Sponsors

Sophia Group wordt onderdeel van DELA

7 april 2005

Investeringsmaatschappij Waterland Private Equity Investments en DELA hebben overeenstemming bereikt over de overname van Sophia Group. DELA, marktleider op het gebied van uitvaartverzekering en -verzorging, wordt hierdoor eigenaar van de grootste uitvaartorganisatie in België.

In Nederland verzorgt DELA maar liefst 16% van alle uitvaarten. Een marktaandeel dat naar verwachting de komende jaren verder zal toenemen. DELA heeft in Nederland 24 uitvaartcentra en vijf crematoria in eigendom. Met de acquisitie van Sophia Group krijgt DELA ook in België de beschikking over een eigen verzorgingsapparaat. Volgens Edzo Doeve, algemeen directeur van DELA, is de transactie in meerdere opzichten interessant voor DELA: "Sophia Group is een gezonde onderneming met verder groeipotentieel die prima bij ons past. Zo verkrijgen wij ook in België de sterke combinatie van verzekeren én verzorgen."

Sophia Group heeft met DELA een aandeelhouder voor de lange termijn. Een ter zake deskundige moedermaatschappij waarmee zij haar ambities in kwantitatieve en kwalitatieve zin kan waarmaken. Het uitvaartbedrijf verzorgde in 2004 ruim 8.500 uitvaarten. Met een marktaandeel van circa 8% was zij marktleider in België. Voor de verzorging van de uitvaarten beschikt Sophia Group over 46 uitvaartcentra en 44 uitvaartwinkels. Daarnaast worden in de crematoria van Sophia Group circa 18.000 crematies per jaar uitgevoerd. Bij Sophia Group zijn direct en indirect 390 mensen werkzaam (125 FTE's). Bénédict Bleyaert, nauw verbonden met de oprichting van Sophia Group, blijft als CEO Uitvaartverzorging aan het hoofd van Sophia Group staan.

De definitieve overname is nog afhankelijk van de goedkeuring van de Belgische Mededingingsautoriteit.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >