nieuws

Facultatieve
Sponsors

RK-Begraafplaats Tilburg verdwijnt vanwege geldgebrek

26 november 2018

De katholieke begraafplaats aan de Gershwinstraat in Tilburg moet vanwege geldgebrek worden opgeheven. De parochie sluit niet uit dat er zelfs overledenen herbegraven moeten worden op andere begraafplaatsen, dat meldt het Brabants Dagblad.

De begraafplaats lag er na de zomer vervallen bij. Overal groeide onkruid en sommige graven staan er schots en scheef bij. Er is geen geld voor het onderhoud. Dat komt omdat de parochie minder geld heeft en omdat het aantal begrafenissen sterk is gedaald.

Parochie Peerke Donders heeft vier begraafplaatsen. De begraafplaats aan de Gershwinstraat zal pas worden gesloten als dat conform de Wet op de lijkbezorging kan (minimaal tien jaar nadat de laatste overledene er is begraven). Maar de parochie moet ook rekening houden met verplichtingen die het is aangegaan met nabestaanden die hebben betaald voor een grafrust van bijvoorbeeld nog twintig jaar. In die situaties kunnen de resten van overledenen mogelijk elders worden herbegraven.

Kijk voor uitgebreide informatie over het thema uitvaart in Tilburg op www.uitvaart-tilburg.nl.

Reageer op dit artikel

Reacties:


23 juni 2019 om 21:55

Jacqueline Van wanrooy

ik vind het verschrikkelijk en ook nog eens schandalig dat je gewoon genegeerd word heb zelfs emails gestuurd naar de parochie en de beheerder dhr hazen maar neeeee geen enkele reactie toen de grafrechten van mijn zoon om waren ja dat zijn ze er snel bij om de grafrechten te betalen want je bent bang dat het geruimt word en dan zeggen ze dat de resten van de overledenen mogelijk in de toekomst herbegraven worden wie betaalt dat dan heb al grafrechten betaalt de beheerder moet zijn verplichting jegens de nabestaande van de graven nakomen en de gerswinbegraafplaats respectvol maken want zo als het er nu bij ligt is in één woord schandalig


23 juni 2019 om 18:47

Agnes Remeijsen

Het is gewoonweg schandalig met vragen is er niemand thuis de Parochie niet en ook de beheerder de heer Haze niet hoe respectloos kan dit zijn in en in triest mijn ouders grootouders en broertje liggen begraven op een spook kerkhof totaal verwaarloosd je wordt nergens over ingelicht aleen de rekening van grafrechten krijg je gepresenteerd ik vind het verschrikkelijk dacht dat je respectvol met een begraafplaats moet om gaan maar hier is dat totaal niet zo overal hoog het onkruid bakken met afval zitten harstikke vol hetgene waar ze nu mee bezig zijn is dreigen met ruimen de parochie Vlaspit moet zich diep schamen net als de beheerder ja en dan is opheffen natuurlijk het makkelijkste denken jullie ook aan wat nabestaande voelen je kind zou daar maar eens liggen je partner, je broertje , ouders grootouders enz die je verschrikke;ijk mist en dan kom je er achter dat ze begraven liggen op de meest verwaarloosde begraafplaats in Tilburg in een woord schandalig


Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE