nieuws

Facultatieve
Sponsors

Ria (72) kan graf van haar man niet verlengen

3 februari 2024

Vandaag besteedt het AD aandacht aan Ria die het graf van haar man Tom niet kan verlengen. "Was ik maar nooit op vakantie gegaan".

In Almelo worstelt Ria Bolkesteyn (72) met de hoge kosten voor het verlengen van de grafrechten van haar overleden man, Tom. Deze financiële last, die duizenden euro's kan bedragen, legt een zware druk op haar schouders. Met slechts haar AOW als inkomen, vreest Ria dat onvoorziene uitgaven, zoals een kapotte wasmachine, niet meer te betalen zijn.

De prijs voor het behouden van een laatste rustplaats voor Tom op de begraafplaats 't Groenedael loopt op tot bijna €6000, afhankelijk van het type graf. Dit heeft Ria doen besluiten voor crematie te kiezen als alternatief voor haarzelf, om haar kinderen niet met deze financiële last op te zadelen. Een 'stille' crematie, die rond de €2000 kost, wordt hiermee een waardig en betaalbaar alternatief. Ria overweegt zelfs Tom op te laten graven om samen gecremeerd te worden, waardoor hun kinderen vrijgesteld worden van toekomstige grafrechten.

Stille crematie

Deze situatie in Almelo belicht de stijgende kosten en de emotionele dilemma's rondom het verlengen van grafrechten, maar ook de zoektocht naar betaalbare alternatieven zoals de stille crematie. Dit biedt een respectvolle, maar financieel toegankelijke oplossing voor het laatste afscheid, waardoor families niet achterblijven met de zware last van hoge uitvaartkosten.

Bron:AD.nl

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >