nieuws

Facultatieve
Sponsors

Regels uitvaarten niet verder aangescherpt

24 maart 2020

Bij uitvaarten mogen, ook na de extra verscherpte maatregelen van maandag, minder dan dertig mensen aanwezig zijn. De overheid heeft zojuist bekend gemaakt dat het aantal bezoekers bij uitvaarten niet verder omlaag moet.

Alle extra maatregelen van eerder blijven uiteraard wel van kracht. Dat heeft betrekking op onder andere de catering en de regel dat iedereen minimaal 1,5 meter afstand van elkaar houdt.

Op de site van de overheid is het volgende te lezen

Zijn andere soorten samenkomsten ook verboden?
Ja, alle samenkomsten zijn tot en met 6 april verboden, tenzij:

  • Het gaat om een samenkomst binnen bestaande organisatorisch structuren, zoals werk en school. Mits die onder de 100 personen is en er onderling 1,5 meter afstand kan worden genomen.
  • Het gaat om een wettelijke verplichting, zoals vergaderingen van volksvertegenwoordigers en sommige aandeelhoudersvergaderingen. Mits die onder de 100 personen zijn en er onderling 1,5 meter afstand kan worden genomen.
  • Het gaat om een religieuze of levensbeschouwelijke bijeenkomst bijeenkomst. Mits die onder de 30 personen is en er onderling 1,5 meter afstand kan worden genomen.
  • Het gaat om uitvaarten en huwelijken. Mits die onder de 30 personen is en er onderling 1,5 meter afstand kan worden genomen.


Rijksoverheid.nl met o.a. info over maximaal aantal aanwezigen bij een uitvaart

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >