nieuws

Facultatieve
Sponsors

Rechter: Kinderen mogen afscheid nemen van vader

15 april 2019

De rechter heeft twee kinderen van een overleden man uit Almelo toestemming gegeven om afscheid te nemen van hun vader. De stiefmoeder wilde de twee kinderen van de man het recht ontnemen om afscheid te kunnen nemen en daarom stapten de kinderen naar de rechter, dat meldt de Tubantia.

De kinderen hadden de laatste dertien jaar geen contact meer met hun vader. Ze hoorde vorige week toevallig dat hun vader was overleden en wilde hun vader toch nog een keer zien om afscheid te nemen. De stiefmoeder hield vol dat de vader zou hebben aangegeven dat hij niet wilde dat zijn kinderen afscheid zouden nemen. Maar zijn wens stond niet op papier.

De kinderen probeerden via de uitvaartondernemer om met zijn twee├źn afscheid te nemen in het uitvaartcentrum. Maar de stiefmoeder wilde daar niets van weten. Via een kortgeding vroegen ze de rechter om alsnog afscheid te kunnen nemen.

De rechter oordeelde dat de kinderen recht hebben om afscheid te nemen. Daarom mochten ze zaterdag twee uur alleen zijn bij hun vader. De rechter liet bij zijn uitspraak weten dat dit onomstotelijk zo is vastgelegd in het Europese Verdrag voor de Rechten van de Mens.

Kijk voor uitgebreide informatie over het thema uitvaart in Almelo op www.uitvaart-almelo.nl.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Landelijk meldpunt overlijden
088 - 848 82 27
De hele nacht, Direct een dienstdoende uitvaartondernemer aan de lijn