nieuws

Facultatieve
Sponsors

Protest tegen begraafplaats Amersfoort

4 augustus 2023

De gemeente Amersfoort dacht na jaren van discussie eindelijk een goede plek te hebben gevonden voor de aanleg van een islamitische begraafplaats. Het buitengebied van Hoogland-West werd uitgekozen en daar is ook de islamitische gemeenschap in Amersfoort blij mee. Maar omwonenden komen in verzet tegen deze locatie.

Eigenlijk was het de wens om een islamitische begraafplaats aan te leggen op begraafplaats Rusthof. Maar de gemeente Leusden ziet dat niet zitten omdat er een nieuwe toegangsweg aangelegd zou moeten worden, dat meldt het AD. Toen viel het oog op het buitengebied van Hoogland-West. Maar omwonenden willen niet dat de natuur daar wordt aangetast, ook vrezen ze dat de begraafplaats in de toekomst steeds moet worden uitgebreid omdat de graven voor eeuwig uitgegeven moeten worden. Er wordt dus niet geruimd zoals dat op reguliere begraafplaatsen wel gebeurt wanneer de grafrusttermijn is verstreken.

De gemeente zegt in het AD dat ze bij het maken van de plannen ook rekening zal houden met de bezwaren van de omwonenden.

Kijk voor uitgebreide informatie over het thema uitvaart in Amersfoort op www.uitvaart-amersfoort.nl.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >