nieuws

Facultatieve
Sponsors

Prijswinnaar van Final Footprint Challenge te zien op Uitvaartbeurs Amsterdam

‘grafkist in een doos’ wint Final Footprint Challenge, zaterdag de 14e te zien op Uitvaartbeurs Amsterdam

12 april 2018


Afgelopen donderdag maakte de vakjury van de Final Footprint Challenge (een initiatief van Dela, Yarden en stichting GreenLeave om de uitvaartbranche sneller te verduurzamen) bekend dat de compact en vlak verpakte CHISTANN uitvaartkist de winnaar is van deze eco-challenge.
Met trots laten de bedenkers deze moderne design kist a.s. zaterdag zien op de Uitvaartbeurs Amsterdam in de Westerkerk.

“De erkenning van de vakjury van Dela en Yarden afgelopen week is voor ons een enorme stimulans om samen met onze partner ECOR de eerste CO2 neutrale grafkist te gaan produceren” zegt Cor Geijtenbeek, bedenker en ondernemer achter de ‘grafkist in een doos’. Hij vervolgt “de kist wordt gemaakt van ecologische verantwoorde materialen, maar het grote verschil zit in de 80% reductie op transport- en opslagruimte wat een aanzienlijke besparing van CO2 uitstoot oplevert. Dat was voor de jury mede een doorslaggevende factor om voor de dit vernieuwende eco-grafkistconcept te kiezen”.
De ‘grafkist in een doos’ is in samenwerking met uitvaartverzorgers ontwikkeld. Hij wordt sinds oktober online verkocht en als kist-pakket met PostNL geleverd aan families en uitvaartondernemers in Nederland, België en Engeland.

Primeur! ‘baarplank in een doos’

Op de beurs zal ook voor het eerst de HYLLBAR ‘opbaarplank in een doos’ te zien zijn. Het ontwerp en Z-constructie van de CHISTANN, zijn de basis voor deze nieuwe design-opbaarplank die ook vlak verpakt en als pakket wordt geleverd met PostNL. In elkaar zetten is ‘een fluitje van een cent’ en kan zonder gereedschap, lijm en speciale handigheid worden gedaan door de familie of uitvaartverzorgers. Deze opbaarplank zal leverbaar zijn voor minder dan 200 euro inclusief bezorging.
Om de baarplank compleet te maken is er keuze uit moderne gekleurde katoenen wikkelwades of uit eco-lijkwades van ongebleekt katoen of fijne jute. Zo kan de baarplank met wade aangepast worden aan de favoriete kleur en stijl van de familie bij een afscheid.


Trend - Afscheid steeds persoonlijker

Meer en meer kiezen families voor een persoonlijke en individuele invulling van een afscheid. Keuze uit een kist of voor een opbaarplank. Bijvoorbeeld samen de kist versieren of beschilderen als onderdeel van de rouwverwerking en ter ere van het familielid of vriend waarvan afscheid wordt genomen.
Op de beurs zal ook te zien zijn hoe een uitvaartkist kan worden gepersonaliseerd, bijvoorbeeld met een deksel-sticker op de CHISTANN kist. Een milieuvriendelijke licht klevende papieren sticker die zelf op de deksel wordt geplakt. Er is keuze uit tientallen thema’s, of er kan een eigen ontwerp worden aangeleverd die binnen een werkdag wordt afgedrukt en meegeleverd met de kist.

Uitvaartbeurs Amsterdam zaterdag 14 april

De Westerkerk is a.s. zaterdag de plek om een kijkje te nemen naar de mogelijkheden voor een bijzonder afscheid. Het is de grootste consumenten uitvaartbeurs van Nederland waar ruim 80 stands zijn met producten en diensten.
Toegang is gratis en de beurs is open van 10 tot 16 uur.

Over Coffin in a Box:

CHISTANN en HYLLBAR zijn producten ontworpen en geproduceerd door Coffin in a Box Company BV.
Sinds 2012 produceren en leveren we eco-uitvaartkisten online.
Voor meer informatie www.chistann.com of Cor Geijtenbeek via 06-30297552

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >