nieuws

Facultatieve
Sponsors

Prijsverschillen crematoria groot

14 september 2017

Het tariefverschil voor een eenvoudige crematie kan oplopen tot honderden euro’s. Maandblad Plus Magazine heeft de tarieven van 92 crematoria op een rij gezet en daaruit blijkt dat het crematorium in Lisse het duurste is van Nederland.

Plusonline heeft diverse voorbeelden online gezet. Zo kost een technische crematie in crematorium Schifferheide in Kerkrade slechts 470 euro terwijl crematorium Duin- en Bollenstreek daar 1.100 voor vraagt. Plus wijst haar lezers er op dat mensen zelf helemaal vrij zijn om een crematorium te kiezen. Men hoeft dus niet verplicht naar het dichtstbijzijnde crematorium.

Tarieven catering verschillen ook sterk

Nabestaanden die graag catering willen bij de condoleance kunnen grote prijsverschillen zien bij crematoria. Zo kost een plakje cake bij GUV Uitvaartzorg maar 95 cent, maar er zijn ook crematoria die daar het dubbele voor vragen. Het goedkoopste kopje koffie is volgens Plusonline te koop bij crematorium Middelburg (1,80) terwijl men daar bij Duin- en Bollenstreek 2,65 per kopje koffie moet betalen.

Ook wordt er bij sommige crematoria veel geld in rekening gebracht als nabestaanden zich niet houden aan de afgesproken tijden. Dan worden er bedragen van 100 tot wel 500 euro per kwartier in rekening gebracht.

Lees het hele artikel op de website van plusonline.nl.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >