nieuws

Facultatieve
Sponsors

Praatstenen genomineerd voor ‘Jaarprijs Palliatieve Zorg’ van VUmc

21 september 2015


De Praatstenen, een dobbelsteenspel dat mensen stimuleert elkaar verhalen te vertellen over afscheid en verlies, is genomineerd voor de ‘Jaarprijs Palliatieve Zorg – Impact’ van het Expertisecentrum Palliatieve Zorg van VUmc in Amsterdam.

De Impact-prijs wordt uitgereikt aan een nieuw product of instrument dat de potentie heeft om de palliatieve zorg te verbeteren. Er zijn drie initiatieven genomineerd. Aan de prijs is een bedrag van € 2000,- verbonden.

De uitreiking van de prijs vindt plaats op 8 oktober, tijdens het 5th Amsterdam Symposium on Palliative Care. De drie genomineerden geven een presentatie over hun initiatief, waarna de jury – onder voorzitterschap van voormalig staatssecretaris van VWS, Clémence Ross-Van Dorp – de winnaar bekend maakt.

‘Praatstenen’ telt vier dobbelstenen met 24 afbeeldingen die verbonden kunnen worden met afscheid nemen, een verlieservaring of andere thema’s rondom het levenseinde. Zo zijn er afbeeldingen van medicijnen, een rolstoel en een ziekenhuisbed, maar ook van een engel, een hartje en een vraagteken. De speelse vorm waarin mensen worden uitgenodigd verhalen over deze onderwerpen te vertellen, zorgen voor een lichtheid in een veelal als ‘zwaar’ gezien onderwerp.

De Praatstenen worden onder meer gebruikt door rouwtherapeuten, ritueelbegeleiders, consulenten palliatieve zorg en geestelijk verzorgers. De Praatstenen helpen hun cliënten/patiënten verhalen te delen.

Het spel is ontwikkeld door Mariska Overman en Rob Bruntink van Bureau MORBidee, en uitgegeven door Games That Matter. Bureau MORBidee is gespecialiseerd in communicatie over het levenseinde. Het Bureau ontwikkelt producten die de dood bespreekbaar(der) maken. De naam ‘MORBidee’ is een samenvoeging van de initialen van de initiatiefnemers, plus de toevoeging ‘idee’.

Voor meer informatie: www.bureaumorbidee.nl en www.gamesthatmatter.nl.

Praatstenen bestellen? Dat kan hier: https://www.gamesthatmatter.nl/winkel/

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >