nieuws

Facultatieve
Sponsors

Positief resultaat van 10,9 miljoen euro in 2010 voor Yarden Uitvaartorganisatie

16 mei 2011

Yarden uitvaartorganisatie heeft zich in 2010 verder gericht op de invulling van “Iedere uitvaart uniek. Yarden”. Yarden verzorgde 13.768 uitvaarten waarmee het marktaandeel licht steeg naar 10,2% van het landelijk aantal uitvaarten in 2010. In verzorgde crematies bleef Yarden met bijna 26.000 crematies en een marktaandeel van 32% marktleider.

Verzekeringen kende in 2010 een goed jaar in de verkoop van verzekeringen. De begrote verkoopresultaten werden overtroffen. Het verzekerd kapitaal steeg naar meer dan 3,4 miljard euro. Per saldo werd een positief resultaat behaald van 10,9 miljoen euro, een stijging van ruim 60 procent ten opzichte van 2009. Door maatregelen in de afgelopen jaren blijft Yarden beschikken over een goede solvabiliteit.

Peter van Wageningen, directievoorzitter van Yarden: “Door de maatregelen die wij de afgelopen jaren hebben genomen, is de solvabiliteit goed en is Yarden op eigen kracht gezond gebleven. Yarden heeft een goed jaar achter de rug. Het aantal verzorgde uitvaarten groeide licht. Dat is vooral het gevolg van de strategische keuze om uitvaarten van verzekerden zoveel mogelijk in eigen beheer uit te voeren. Ook groeide het aantal franchisenemers. Daarmee kan Yarden haar dienstverlening steeds beter aanbieden aan klanten buiten de eigen directe verzorgingsgebieden. De operationele resultaten van het uitvaartzorgbedrijf waren lager dan begroot omdat er minder uitvaarten werden verzorgd dan gepland en het kostenniveau onvoldoende naar beneden werd bijgesteld. Ook is er meer ledenvoordeel uitgekeerd dan vorig jaar.

De samenwerking met Yarden Vereniging is in 2010 verder geïntensiveerd. In 2010 is Yarden ook begonnen met het compleet restylen van de crematoria door middel van het concept Feeling Environment. Deze term is afgeleid van de term Healing Environment. Dit houdt in dat de omgeving van het crematorium aansluit op de emoties van de bezoekers.”


Yarden is een jonge, snel groeiende uitvaartorganisatie, die uitvaartverzorging, verzekeringen en voorlichting aanbiedt. Yarden telt bijna 1 miljoen leden. De ambitie van Yarden is helder, dé uitvaartorganisatie van Nederland zijn. Maximale persoonlijke aandacht voor iedere afzonderlijke klant en elke individuele wens is daarbij het vaste uitgangspunt. Niet voor niets is het motto van Yarden 'Iedere uitvaart uniek'. Door uitvaartwensen centraal te stellen wil Yarden dat mensen zich bewust worden van hun wensen – en dat ze deze gaan vastleggen. Yarden begrijpt dat. Immers hierdoor kan een uitvaart worden uitgevoerd zoals de klant dat wil. Niet alleen voor zichzelf maar ook voor hun nabestaanden. Yarden weet uit ervaring dat een uitvaart een unieke en bij de overledene passende gebeurtenis dient te zijn zodat dit een positieve bijdrage levert aan de rouwverwerking.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >