nieuws

Facultatieve
Sponsors

Pelgrim doet verslag in Yarden Crematorium Ockenburgh

3.200 KM LOPEN VOOR HET LEVEN

14 maart 2007


Maandag 26 maart houdt Wijnanda Klaver een presentatie in Yarden Crematorium Ockenburgh, Ockenburghstraat 21 in Den Haag, over haar pelgrimstocht naar Santiago de Compostella (Spanje). Wijnanda Klaver werkt al 13 jaar in een crematorium en heeft de tocht gedaan uit dankbaarheid voor het leven. Ze gaat in op haar motivatie en de ervaringen tijdens deze vijf maanden durende wandeltocht. De bijeenkomst is van 19.30 tot 21.45 uur en de toegang is vrij.

Tocht
Wijnanda Klaver: ‘Ruim elf jaar geleden ben ik op het idee gekomen om op bedevaart te gaan. De serieuze voorbereiding begon vijf jaar geleden met trainen en advies inwinnen over schoenen, kleding etc. In maart 2005 ben ik vertrokken vanuit ’t Veld in Noord-Holland richting Spanje. Tot Namen in België heb ik zelf een route gekozen, daarna heb ik oude pelgrimsroutes gevolgd via Vezelay en Le Puy in Frankrijk. Het grootste gedeelte van de tocht liep ik alleen maar mijn vriend, vriendin en zussen hebben mij af en toe vergezeld. In vijf maanden heb ik 3.200 kilometer gelopen.’

Spiritualiteit
Teamleider Henk Kroon: ‘Het thema dood en uitvaart benaderen we altijd vanuit verschillende invalshoeken. Bedevaarten werden vroeger afgelegd vanwege religieuze boetedoening. Bij moderne pelgrims spelen geestelijke bezinning, nieuwsgierigheid en een prestatie leveren een belangrijke rol. De laatste jaren neemt de belangstelling voor bedevaarten enorm toe. Jaarlijks komen bijna 180.000 pelgrims uit heel Europa in Santiago aan.’ Yarden Crematorium Ockenburgh is vanaf 19.00 uur geopend. De toegang is vrij, maar reserveren gewenst: telefoon 070 397 8411 of cre.ockenburgh@yarden.nl.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >