nieuws

Facultatieve
Sponsors

Overlast door zwarte rook uit crematorium Fine Vita

13 december 2018


screenshot video Jaco Lamers

Het crematorium van Fine Vita in Heteren ligt onder vuur. Bij crematies stoot het crematorium namelijk dikke zwarte rookwolken uit. Een buurman heeft een video gemaakt waarop te zien is dat zijn boerderij tijdens crematies helemaal in de rook wordt gezet. Directeur Albert van der Laan laat aan Omroep Gelderland weten dat het komt door een technisch mankement.

Sinds de opening in oktober stoot het crematorium meerdere malen dikke rookwolken uit. Dat zorgt voor grote overlast in de omgeving want mensen ruiken de crematies.

De crematieoven van Fine Vita komt bij een bedrijf uit Canada vandaan. Van der Laan vertelt bij Omroep Gelderland dat 90% goed gaat maar dat er problemen zijn om de rookontwikkeling te verminderen en de verbranding schoner te maken. Daar wordt nog aan gewerkt.

Een gedupeerde buurman die een dierenspeciaalzaak heeft bij het crematorium vertelt dat hij in de afgelopen twee maanden al tientallen keren zwarte rook uit de schoorsteen heeft zien komen. Hij vertelt dat hij zich er echt vies van voelt als hij door deze rookwolken heeft gelopen. De eigenaar van de dierenspeciaalzaak heeft op Facebook een video gedeeld van de rook.

Gedupeerden kunnen zich bij gemeente melden

De gemeente vertelt aan Omroep Gelderland dat de omgevingsdienst maandag onderzoek heeft gedaan bij het crematorium. De gemeente wacht de uitkomsten van dat onderzoek nog af maar zegt ook dat mensen zich bij de gemeente kunnen melden als ze hinder ondervinden van het crematorium.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >