nieuws

Facultatieve
Sponsors

Over de organisatie rondom de uitvaart van prins Bernard op 11 december a.s.

2 december 2004

ANP: De organisatie van de uitvaart van prins Bernhard zal sterk overeenkomen met die rond het heengaan van prins Claus in oktober 2002 en van prinses Juliana in maart 2004.
Er bestaat geen officiële nationale rouw. Wel kunnen burgemeesters bepaalde evenementen stilleggen. Hofrouw bestaat wel. Hoe daaraan inhoud wordt gegeven, beslist de familie zelf. De leden zijn in elk geval enige tijd niet bij allerlei evenementen te zien.
Minister-president Balkenende heeft een speciale vlaginstructie uitgevaardigd: alle rijksgebouwen moeten de Nederlandse vlag halfstok, zonder wimpel, uitsteken vanaf de dag van het overlijden tot en met de dag van de uitvaartdienst en bijzetting in Delft, met uitzondering van de zondag.

De recent gegeven vlaginstructie in verband met de verjaardag van prinses Catharina-Amalia komt te vervallen. De premier stelt dat klokluiden alleen is toegestaan op de dag van de uitvaartdienst.

Het ligt in de verwachting dat ook het publiek afscheid kan nemen van de overledene. Waarschijnlijk net als bij prins Claus en prinses Juliana kunnen belangstellenden terecht in een chapelle ar-dante op het Noordeinde, na de officiële delegaties. Condoleren zal praktisch overal kunnen: door provincie- en gemeentehuizen zijn registers aangeschaft.
Er liggen acht tot tien dagen tussen het overlijden en de uitvaart.
De bijzetting krijgt vermoedelijk een privé-karakter. overeenkomstig de uitvaart van prins Claus en die van prinses Juliana.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >