nieuws

Facultatieve
Sponsors

Ovens Eikelenburg buiten gebruik na brand

Crematorium Eikelenburg wel open

17 oktober 2011

Na de recente brand in de ovenruimte van Crematorium Eikelenburg komen veel vragen binnen of het crematorium nog wel in gebruik is. Crematorium Eikelenburg is gewoon open en er vinden ook uitvaartplechtigheden plaats.

Verbouwing
Locatiemanager Jans Springer: “Het is jammer dat het bericht over de brand verkeerd in de media terecht is gekomen. Het betrof een brand in een van de ovens, die ontstond omdat een kist, van licht ontvlambaar materiaal, te snel vlam vatte. Een buitengewoon vervelende situatie waar iedereen nogal van geschrokken is. Volgens plan wordt Crematorium Eikelenburg komend jaar verbouwd en zullen beide ovens worden vervangen door één nieuwe oven met automatische invoer. Met dit in het vooruitzicht en na de recente brand in een van de ovens, hebben we nu besloten beide ovens op Eikelenburg niet meer te gebruiken.”

Normale plechtigheden
Uitvaartplechtigheden op Eikelenburg gaan normaal verder, maar de crematie van de overledene vindt plaats op Ockenburgh. Het is een oplossing waarbij we nabestaanden toch een plechtigheid kunnen bieden volgens hun wensen en in de omgeving van hun keuze. Het tijdelijk op een andere locatie cremeren komt bij crematoria meer voor als ovens vervangen moeten worden. Toen jaren geleden Crematorium Ockenburgh verbouwd werd en ook de ovens vervangen moesten worden, werden overledenen op Crematorium Eikelenburg gecremeerd.

Jans Springer: “Als je nabestaanden daar eerlijk en open vooraf over informeert, begrijpt men dat en onze ervaring is dat mensen daar eigenlijk geen probleem mee hebben. We gaan nu tijdelijk gebruik maken van de ovens van Ockenburgh. Eerder dan gepland, maar het belangrijkste is dat de uitvaartplechtigheid hier op Eikelenburg gehouden wordt en niemand hinder ondervindt.”

----------------------------------------------------------------------------------------------
Ook geïnteresseerd in nieuws, trends en ontwikkelingen in de uitvaartbranche?
Volg ons op Twitter via @uitvaart!

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >