nieuws

Facultatieve
Sponsors

Oprichting Charon International

22 december 2008

'De Facultatieve Groep' heeft in Duitsland, samen met het ‘Kuratorium Deutsche Bestattungskultur’ en de ‘Deutsche Bestattungsvorsorge Treuhand AG’, het bedrijf Charon International GmbH opgericht. Charon International specialiseert zich in het verzorgen van (internationaal) overledenenvervoer.

De diensten worden aangeboden aan uitvaartondernemers op het gebied van post mortem zorg, zoals thanatopraxie, administratieve afhandeling van internationaal overledenenvervoer en ondersteuning bij rampen. Charon International is gevestigd op de Luchthaven Frankfurt. Met meer dan 55 miljoen passagiers per jaar is Frankfurt een van de grootste vliegvelden ter wereld.

Internationalisering en verdieping
“De oprichting van Charon International past volledig in onze strategie om de activiteiten verder te internationaliseren en te verdiepen,” zegt Henry Keizer, voorzitter van de Raad van Bestuur van 'de Facultatieve Groep'. “In de afgelopen jaren zijn wij sterk gegroeid in Duitsland. Die groei willen we graag voortzetten. Onze dochtermaatschappij Hygeco International in Frankrijk is met meer dan 10.000 vervoeren per jaar een van de grootste vervoerders van overledenen in Europa. Hygeco verzorgt in Frankrijk bovendien meer dan 70.000 thanatopraxie behandelingen. Het ligt voor de hand dat we die kennis en ervaring ook in andere landen willen inzetten. Wij zijn blij dat we Charon International hebben kunnen oprichten met twee uiterst stabiele partners, die zeer nauwe banden hebben met de uitvaartondernemers in Duitsland.“

Charon International beschikt over een eigen wagenpark en volledig opgeleide medewerkers.
Met een eigen IATA-inschrijving kan Charon International rechtstreeks luchtvrachtboekingen bij alle grote luchtvaartmaatschappijen doorvoeren. Door een goede samenwerking met de Luchthaven Frankfurt en de Duitse douane kan de wachttijd voor het invoeren van een stoffelijk overschot tot een minimum worden beperkt.

Kuratorium Deutsche Bestattungskultur - Deutsche Bestattungsvorsorge Treuhand AG
Het ‘Kuratorium Deutsche Bestattungskultur’ en de ‘Deutsche Bestattungsvorsorge Treuhand AG’ maken onderdeel uit van het ‘Bundesverband Deutscher Bestatter‘.

'De Facultatieve Groep'
De basis van 'de Facultatieve Groep' werd in 1874 gelegd met de oprichting van de huidige Koninklijke Facultatieve. Inmiddels levert 'de Facultatieve Groep' door middel van zelfstandige werkmaatschappijen, hoogwaardige producten en diensten op automatisering, communicatie, crematie & begraven, milieubeheer & verbrandingstechniek én verzekeringen.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >