nieuws

Facultatieve
Sponsors

Oprichter Amerikaanse cryonisme vereniging ingevroren

26 juli 2011


Robert Ettinger, oprichter van de Amerikaanse cryonics beweging is op 92-jarige leeftijd overleden in Detroit. Zijn lichaam is direct na zijn overlijden in een dewar, een soort van mega thermosfles, geplaatst die gevuld is met stikstof.

Ettinger is wereldberoemd geworden door zijn opvattingen over het invriezen en later weer tot leven wekken van overledenen. Nadat hij in 1964 zijn boek 'The Prospect of Immortality' (Nederlandse titel: De Diepvriesmens) uitbracht ontstond de Cryonics beweging. In dit boek legt de auteur uit dat cryonics kan werken. Hij doet dat aan de hand van verschillende experimenten. Hij schrijft in het boek ook over insecten die zich in de wintermaanden invriezen om later spontaan weer te ontdooien.

Inmiddels zijn ongeveer 900 mensen lid van de Cryonics beweging. In de loop van de jaren zijn 106 mensen ingevroren in Amerika, twee daarvan zijn ex-vrouw van Ettinger. De auteur liet eerder in een interview al eens weten een luxeprobleem te hebben wanneer in de toekomst zijn beiden vrouwen weer tot leven worden gewekt. Ettinger was er van overtuigd dat het nog slechts een kwestie van tijd is voordat de wetenschap in staat is om overledenen weer tot leven te brengen. Of hij daarin gelijk had zal de toekomst moeten uitwijzen.

In de infotheek van deze siteis een uitgebreid informatief artikel te lezen over Cryonisme. In dat artikel kunt u lezen hoe het invriezen is ontstaan, hoe het werkt, wat de kosten zijn en wat de mogelijkheden zijn voor Nederlanders die cryonaut(een ingevroren mens) willen worden.

----------------------------------------------------------------------------------------------
Ook geïnteresseerd in nieuws, trends en ontwikkelingen in de uitvaartbranche?
Volg ons op Twitter via @uitvaart!