nieuws

Facultatieve
Sponsors

Openluchtvoorstelling op historische Begraafplaats Groenesteeg

24 mei 2013


Luca di Tommaso

Na een jaar lang zoeken naar de tranen van de stad, brengt PS|theater van 21 tot en met 30 juni de openluchtvoorstelling Het verdriet van Leiden. Een beeldende en muzikale locatievoorstelling op de meest ontroerende plek van de stad: Begraafplaats Groenesteeg.

Deze begraafplaats, gebouwd op een van de bolwerken van Leiden, bestaat dit jaar 200 jaar. Met het vele groen en de monumentale bomen biedt de plek een ontroerend decor voor Het Verdriet van Leiden.

PS|theater is het afgelopen jaar op zoek geweest naar het Verdriet van Leiden. Met de voorstelling Ons Aller Ziel (over sociale armoede), de Atlas op de Markt, de Atlas in Slaaghwijk en stages bij de Lakenhal en tg Domino, hebben de theatermakers het verdriet in kaart gebracht. De openluchtvoorstelling Het Verdriet van Leiden laat hiervan het resultaat zien. Het Verdriet van Leiden is onderdeel van het vierjarenproject de Atlas van Leiden. Met voorstellingen en projecten brengt het Leidse gezelschap het verdriet, de hoop, het geloof en het vergeten van Leiden in kaart, om in 2016 de staat van Leiden te kunnen opmaken.

Meer informatie over de voorstelling op begraafplaats Groenesteeg is te vinden op www.pstheater.nl en kaarten à 15 euro zijn te bestellen via www.stadspodia.nl.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE