nieuws

Facultatieve
Sponsors

Opening nieuw Uitvaartcentrum Klopper & Kramer

Villa Oud-Mariënboom geheel gerenoveerd en uitgebreid tot rouwcentrum / uitvaartcentrum

22 mei 2008


Eindelijk was het zover. Op 21 mei 2008 hebben de heren Bart en Koen Kramer van Klopper & Kramer Begrafenis- en uitvaartverzorging hun lang gekoesterde wens in vervulling zien gaan. De volledig gerenoveerde en uitgebreide villa Oud-Mariënboom is gisteren door wethouder D.F.G. Depla officieel geopend.

De wethouder was trots deze officiële opening te mogen verrichten. Dat dit uniek gelegen pand volledig in ere hersteld is en daarbij een voor de regio zeer belangrijk bestemming heeft gekregen is een voorbeeld voor menig burger in Nijmegen. Beeldend kunstenaar Ted Felen maakte de entree compleet door de mooie glasversiering boven de entreedeur. Daarnaast las Vicktor Vroomkoning als Nijmeegs stadsdichter enkele toepasselijke gedichten voor.







Historie
Oud-Mariënboom is gelegen aan de Groesbeekseweg 424 in Nijmegen en is een rijksmonument. De naam is ontleend aan een boom met een Maria-beeldje. Er wordt melding gemaakt van een kapel “Mariënboemcken” op deze plek in 1537 en van een boerenhoeve met dezelfde naam in 1720. In 1822 werd de huidige villa gebouwd als hoofdgebouw van het landgoed “Mariënboom” en in 1875 nog eens ingrijpend verbouwd. De toevoeging “Oud” kwam in de naam toen rond 1910 iets verdop het Hotel Mariënboom verrees.



Renovatie
Villa Oud-Mariënboom is in opdracht van Klopper & Kramer geheel gerenoveerd en uitgebreid tot een kleinschalig rouwcentrum / uitvaartcentrum. Op de begane grond zijn 2 familiekamers voor opbaren en afscheid nemen. Op de verdieping zijn de kantoren gemaakt.



Mogelijkheden
Er kan in intieme sfeer afscheid genomen worden van een dierbare. Met kleine gezelschappen kan een afscheidsdienst worden gehouden. Als het weer het toelaat, kan dit ook in de buitenaula. Ook is er een 24 uurs familiekamer, waarvoor geen vaste bezoektijden zijn, maar waar net als bij een thuisopbaring dag en nacht gewaakt kan worden bij een overledene. Daarnaast zijn er uitgebreide audio- en videovoorzieningen en is het ook mogelijk om via een webcam een live internetverbinding te realiseren voor mensen op afstand.



De NKU
Ook de NKU is trots op haar aandeelhouder die staat voor kwaliteit en piëteit in haar dienstverlening.
Klopper & Kramer Begrafenis- en uitvaartverzorging is onderdeel van een landelijk netwerk van geselecteerde en zelfstandige uitvaartondernemingen. Met ruim 75 uitvaartcentra en ruim 20.000 uitvaarten op jaarbasis is de NKU een van de grootste uitvaartorganisaties van Nederland. De NKU stelt zich tot doel, het optimaliseren en handhaven van kwalitatieve en vooral persoonlijke dienstverlening vóór, tijdens en ook nà de uitvaart. De NKU staat hiermee garant voor betrokkenheid en professionaliteit van de aangesloten ondernemingen en haar medewerkers.

Uitvaartcentrum “Oud Mariënboom”
Groesbeekseweg 424
6523 PP Nijmegen
Tel: 024-323 4444
www.kk.nl

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >