nieuws

Facultatieve
Sponsors

Opening nieuw Kinderhofje Crematorium Groningen.

13 oktober 2009


Op vrijdag 9 oktober is op het terrein van Crematorium Groningen een nieuwe verstrooiplek geopend dat speciaal bedoeld is voor gestorven baby’s en kinderen. Het veldje heeft de vorm van een vlinder en ligt beschut in het park.

In de afgelopen jaren bleek dat er bij de ouders een grote behoefte bestond om een plekje te hebben om hun overleden kindje te gedenken. Om dit te kunnen realiseren heeft het Crematorium in een vroeg stadium samenwerking gezocht met de afdeling Verloskunde en Gynaecologie van het Universitair Medisch Centrum Groningen.

In goed overleg is er een verstrooiterrein gekomen in de vorm van een vlinder. Op deze plek zal in de toekomst uitsluitend de as verstrooid worden van foetussen en baby’s. De nabestaanden kunnen ter herinnering daarvan eventueel een vlinder plaatsen.

De opening werd verricht door de teamleider van Crematorium Groningen, de heer Ferry Booy en Mevrouw Anneke Lodder van het UMCG. Het betrof de onthulling van een glassculptuur in de vorm van een regenboog.

Beide organisaties streven er naar inhoud te geven aan maatschappelijk betrokken ondernemen. Met de ingebruikname van het kinderhofje is hiermee een volgende stap gemaakt.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >