nieuws

Facultatieve
Sponsors

Open dag en boekpresentatie Essenhof op 27 mei

11 mei 2017


Op zaterdag 27 mei 2017 organiseert begraafplaats de Essenhof een Open dag en kunt u de boekpresentatie bijwonen van 'Essenhof, voor altijd in mijn hart'. Het boekje gaat over het heden en verleden van een bijzondere plaats. Van 12.00-14.00 zijn er rondwandelingen over de begraafplaats.

Van 27 mei t/m 4 juni 2017 is de landelijke Week van de Begraafplaats. Het thema dit jaar is duurzaamheid. Een mooie aanleiding om een deel van de geschiedenis van de Essenhof in boekvorm vast te leggen en tegelijkertijd stil te staan bij de hedendaagse betekenis van deze begraafplaats voor Dordrecht en de Dordtenaren.

Programma open dag

Om 11.00 uur start de boekpresentatie van 'Essenhof, voor altijd in mijn hart' in de Thuredrith aula. Een aantal nabestaanden dat aan de totstandkoming ervan heeft meegewerkt, ontvangt uit handen van wethouder Peter Heijkoop een eerste exemplaar. Daarna is het boekje ook beschikbaar voor het publiek. Het boekje is geschreven door Anja Krabben en geïllustreerd met prachtige foto's van Edwin Bootsman.

Van 12.00-14.00 uur zijn er rondwandelingen op de begraafplaats aan de Nassauweg 200 en is er uitgebreide informatie beschikbaar over alle keuzemogelijkheden rondom begraven, cremeren en gedenken. Vanzelfsprekend ontbreekt ook de koffie en de cake niet.

Extra informatie:

Extra informatie:

In de Week van de Begraafplaats 2017 laten zo’n honderd begraafplaatsen in Nederland zich van hun duurzame kant zien. Ze organiseren open dagen in samenwerking met betrokken uitvaartondernemers, steenhouwers, bloemisten, cateraars en educatieve en natuurorganisaties. Ook vinden er lezingen, rondleidingen, excursies, muziekuitvoeringen en kinderactiviteiten rond ‘Begraven natúúrlijk’.
De Begraafplaats, het tijdschrift voor begraafplaatsbeheerders, besteedt dit jaar in diverse artikelen ruim aandacht aan het thema Duurzaamheid. Stichting Terebinth, een van de medeorganisatoren, brengt rond de Week een speciaal katern uit over het thema.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >