nieuws

Facultatieve
Sponsors

Open Dag ‘De Boskamp’ op zaterdag 13 maart

Eerste fase verbouwing gereed

4 maart 2010


Om het resultaat te laten zien van de eerste fase van de verbouwing - waarbij een groot aantal ruimtes is aangepast - én om iedereen een kijkje te kunnen laten nemen achter de schermen organiseert Rouwcentrum & Crematorium De Boskamp (Boskamp 5 te Assen) op zaterdag 13 maart een Open Dag. Tussen 10.00 en 16.00 uur is iedereen van harte welkom. Er zijn rondleidingen en nagenoeg alle ruimtes zijn toegankelijk. Ook kinderen zijn van harte welkom.

Verbouwing
“Wij doen voortdurend alles aan het verder optimaliseren van onze dienstverlening”, vertelt Leo van Eijk, directeur van De Boskamp. “Het is bovendien van het grootste belang dat ook de uitstraling een warme en eigentijdse sfeer heeft. Dat is de reden dat we vorig jaar begonnen zijn met een groot renovatieplan, waarvan de eerste fase nu is afgerond. Zo werd als eerste de receptie grondig onder handen genomen en is er bij de entree een sfeervolle nieuwe ruimte voor Informatie & Nazorg gecreëerd. Hier kunnen wij een familie in alle rust ontvangen en adviseren over bijvoorbeeld asbestemmingen.”

Tijdens de eerste fase van de renovatie zijn ook verschillende andere ruimtes grondig aangepakt. “Zo hebben ook de ontvangstruimte, de familiekamer én de grote aula een ware metamorfose ondergaan”, zegt locatiemanager Sietse de Vries. “Wij zijn daar trots op en willen dat graag laten zien. Wanneer de volgende fase precies start is nog niet exact bekend. De verbouwing gaat in elk geval stap voor stap, zodat onze dienstverlening er zo min mogelijk hinder van ondervindt.”

Openheid
“Helaas blijkt vaak nog steeds dat mensen onvoldoende weten wat er rondom een crematie allemaal mogelijk is,”zegt Sietse de Vries. “Openheid tijdens bijvoorbeeld de Open Dag is dan ook erg belangrijk. Vanzelfsprekend zijn veel ruimtes - waaronder de crematieruimte - toegankelijk. Onze medewerkers zijn aanwezig om zoveel mogelijk vragen te beantwoorden en uit te leggen over bijvoorbeeld de mogelijkheden voor de invulling van een plechtigheid, gedenkplaatsen, urnen en/of assieraden.”

Rouwcentrum & Crematorium De Boskamp
Rouwcentrum & Crematorium De Boskamp werd in 1980 geopend. Het rouwcentrum heeft vijftien opbaarkamers, die voor nabestaanden 24 uur per dag toegankelijk zijn. De Boskamp maakt deel uit van 'de Facultatieve Groep' (sinds 1874). De kernactiviteiten van deze Groep zijn dienstverlening en techniek. Met werkmaatschappijen over de gehele wereld is de Groep actief op een groot aantal terreinen, waaronder internationaal rouwtransport en het leveren van benodigdheden voor de uitvaartbranche, ziekenhuizen en overheidsinstanties. Op het gebied van verbrandings- en milieutechniek is 'de Facultatieve Groep' wereldmarktleider. Sinds 1913 exploiteert de Groep diverse crematoria en begraafplaatsen. Het motto van de Groep is ‘Eenheid in verscheidenheid’; bij alles wordt uitgegaan van één kwaliteit: de hoogste.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >