Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Oorlogsgravenstichting dankt Consul Amsterdam met zilveren speld

dinsdag 28 mei 2024

Als dank voor zijn werk als Consul van de Oorlogsgravenstichting in de gemeente Amsterdam ontving Kees Meilink op vrijdag 24 mei een zilveren erespeld uit handen van Lisette Mattaar, directeur van de Oorlogsgravenstichting. Voor de gemeente Amsterdam was portefeuillehouder Jan-Bert Vroege namens de burgemeester aanwezig. Hij installeerde de nieuwe consuls door het mede ondertekenen van hun aanstellingsovereenkomst.

De heer Meilink stopt als consul voor de Oorlogsgravenstichting. In deze rol was hij vertegenwoordiger van de Oorlogsgravenstichting binnen de gemeente Amsterdam en verantwoordelijk voor het monitoren van het onderhoud van de oorlogsgraven. In de gemeente Amsterdam liggen 112 Nederlandse en 324 geallieerde oorlogsslachtoffers begraven. Dit zijn burgers en militairen die in de strijd met de vijand of door handelingen of houding tegenover de vijand het leven hebben verloren.

De heer Meilink is als consul opgevolgd door Mischa Smeding en Pieter den Enting (viceconsul). Henk Wichers is herbenoemd als consul voor het huidige stadsgebied Weesp, voorheen de zelfstandige gemeente Weesp.

In bijna elke gemeente in Nederland bevindt zich wel een oorlogsgraf. De consuls spelen een belangrijke rol bij het beheer en onderhoud van deze graven. In heel Nederland ondersteunen ongeveer 320 consuls de Oorlogsgravenstichting bij de uitvoering van haar werkzaamheden. De consuls, die meestal in dienst zijn van een gemeente, worden officieel benoemd door de burgemeester.

De Oorlogsgravenstichting houdt de herinnering aan alle Nederlandse oorlogsslachtoffers levend bij huidige en toekomstige generaties. Dit doen ze door hun levensverhalen te verzamelen en te delen en het onderhouden van de 50.000 Nederlandse oorlogsgraven op verschillende plekken in de wereld.

Foto: Edwin Butter

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder