nieuws

Facultatieve
Sponsors

Onthulling maquette nieuwbouw Nederlands Uitvaartmuseum

Tijdens vakbeurs Uitvaart 2004

9 september 2004

Op donderdag 16 september wordt om 13.00 uur de maquette van de nieuwbouw van het Nederlands Uitvaartmuseum onthuld. Dit gebeurt op de eerste dag van de vakbeurs Uitvaart 2004, die van 16 t/m 18 september 2004 in de Utrechtse Jaarbeurs gehouden wordt. De onthulling, die plaatsvindt in de stand van het Uitvaartmuseum, wordt verricht door de heer Prof. dr. J. van den Bout, hoogleraar Klinische Psychologie, in het bijzonder Verliesverwerking, aan de Universiteit Utrecht. De eerste paal van de nieuwbouw wordt geslagen in de lente van 2005 en de verwachting is dat het museum aan het einde van dat jaar haar deuren zal openen.

Het Nederlands Uitvaartmuseum – Museum over de dood wordt gevestigd in de voormalige directeurswoning van begraafplaats, crematorium en gedenkpark De Nieuwe Ooster in Amsterdam. Een glazen gang verbindt dit monumentale pand met de nieuwbouw. Het dynamische, transparante nieuwe gebouw is een ontwerp van Kerssen Lijbers architecten uit Amsterdam, het bureau dat ook de interne verbouwing van de oude directeurswoning verzorgt. Het fraaie bestaande gebouw en het gedurfde nieuwe ontwerp staan symbool voor de aandacht voor het verleden én het heden in het Nederlands Uitvaartmuseum. De plannen zijn het resultaat van een intensieve samenwerking tussen het Uitvaartmuseum en De Nieuwe Ooster, die de feitelijke opdrachtgever is.

Tijdens de 'Uitvaart 2004' is het ook mogelijk om als het ware een kijkje te nemen in het toekomstige museumgebouw. Dat kan door middel van een schitterende video-animatie, vervaardigd door Kerssen Lijbers architecten. De architect is bij de onthulling aanwezig.

Waar en wanneer? Uitvaart 2004 – Vakbeurs over de laatste wensen - vindt plaats in Hal 1 van de Jaarbeurs te Utrecht. De beurs is geopend op donderdag 16 en vrijdag 17 september van 11.00 tot 22.00 uur, en op zaterdag 18 september van 10.00 tot 17.00 uur.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >