nieuws

Facultatieve
Sponsors

Oger kleedt 800 medewerkers van 60 uitvaartcentra Yarden

20 december 2010


Op 3 januari 2011 zullen alle uitvaartmedewerkers van de 60 begraafplaatsen en crematoria van Yarden volledig in het nieuw gestoken zijn. Een compleet nieuwe kledinglijn, ontworpen door Martijn Lusink (Oger), wordt de komende weken bij alle medewerkers afgeleverd. In totaal gaat het om tien nieuwe kledingcombinaties. Een traject waarbij ongeveer 800 medewerkers van Yarden zijn opgemeten en gerestyled. De pakken zijn uit ruim 11.000 meter stof vervaardigd.

Peter van Wageningen, directievoorzitter: “De nieuwe kledinglijn moest een eigentijds design krijgen, dat prettig draagt en waarin het ‘unieke’ duidelijk is terug te zien. Na een uitgebreide selectieprocedure viel afgelopen zomer de keuze op Oger Corporate Fashion, de bedrijfskledingtak van modezaak Oger. Voor een op maat gemaakt pak geldt namelijk hetzelfde als voor een uitvaart: een uniek karakter en hoogwaardige kwaliteit.



Oger Corporate Fashion voelde goed aan waar Yarden voor staat in de uitvaartbranche en heeft dit vertaald in zijn ontwerp. De stoffen zijn van hoge kwaliteit en dragen heel comfortabel. De diepbruine bedrijfskleding oogt op het eerste gezicht ingetogen, maar al snel zie je er allerlei leuke, creatieve details in verscholen. En dat maakt de kleding heel uniek, wat naadloos aansluit op onze missie en stijl: iedere uitvaart uniek.”



Voor Oger was deze opdracht echt een uitdaging. Inkoop- en creatief directeur Martijn Lusink: “We hadden nooit eerder een uitvaartorganisatie gekleed. Je denkt al snel aan stemmig en saai, maar Yarden gaf direct aan dat ze dat juist niet wilde. Sterker, we kregen heel veel creatieve vrijheid, veel meer dan we van bedrijven gewend zijn. Daarom vinden we deze kledinglijn de meest uitdagende die we ontwikkeld hebben.



Die creatieve details vind je bijvoorbeeld in de voering, of het gebruik van satijn in het damesgiletje, waar heel subtiel de ‘Y’ van Yarden terugkomt. ‘Ook kun je het borstzakje naar buiten vouwen tot een pochetje, waarop de Yarden-basiskleuren terugkomen; dat oogt meteen vrolijker. Zo leent de kleding zich ook goed voor minder ingetogen uitvaarten.”

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >