nieuws

Facultatieve
Sponsors

Officiële opening vernieuwde crematorium DELA in Uden

23 september 2015


Foto: coöperatie DELA/Erwin Vrensen

Het geheel vernieuwde crematorium van coöperatie DELA aan de Belgenlaan in Uden wordt vrijdag 25 september officieel geopend door de Udense wethouder en loco-burgemeester René Peerenboom en Ruud Frische, adjunct directeur Uitvaartdiensten van coöperatie DELA. Het crematorium is in vijf maanden tijd verbouwd, vergroot en opnieuw ingericht. Het kleurrijke en eigentijdse gebouw is onder andere uitgebreid met een uitvaartcentrum. Ook het buitenterrein is flink onderhanden genomen. Zaterdag 26 september tussen 12.00 en 16.00 uur is er een open dag.

Het ruim 20 jaar oude gebouw is in oppervlakte ruim de helft groter geworden. ‘De entree is nu overdekt, de ontvangstruimte binnen is vergroot en de logistiek in het gebouw is sterk verbeterd waardoor bezoekers van opeenvolgende uitvaarten elkaar ook niet meer kruisen,’ vertelt interim locatiemanager Peter Engelen. ‘Nieuw is de lounge om na de condoleance met een kleinere groep nog even samen te zijn. Er zijn nu drie koffiekamers voor respectievelijk 40, 60 en 80 personen. Bij drukbezochte uitvaarten zijn deze kamers samen te voegen en bieden dan plaats aan zo’n 250 gasten voor de koffietafel. De keuken is hierop aangepast en naast het vertrouwde kopje koffie met cake is er veel meer mogelijk. Denk aan een uitgebreide lunch, tapas of een goed glas wijn. De opnieuw ingerichte aularuimte biedt plaats aan zo’n 100 zit- en 150 staanplaatsen. Toch biedt de aula een gevoel van intimiteit bij minder drukbezochte uitvaarten. En bij heel grote drukte kunnen mensen buiten de aula de dienst volgen op grote schermen.’

Uitvaartcentrum

Het uitvaartcentrum van DELA aan de Volkelseweg heeft een nieuwe plek gekregen aan de Belgenlaan. ’We bieden nu alles onder één dak’, vertelt Peter Engelen. ‘Er zijn nu 24-uurskamers zodat familie indien gewenst dag en nacht bij hun overleden dierbare kunnen zijn. Ook is er een mooi ingerichte verzorgingsruimte toegevoegd omdat steeds meer mensen zelf mee willen helpen bij de verzorging van de overledene. Verdriet kunnen we niet wegnemen, maar uit ervaring weten we dat hun betrokkenheid helpt om het verlies te verwerken. Nabestaanden begeleiden ook steeds vaker de overledene tot in de crematieruimte; daarom is ook deze ruimte aangenaam ingericht.’ Eerder dit jaar is het aantal parkeerplaatsen al verdubbeld, een nieuwe urnenmuur gebouwd en een mooi herinneringsbos geopend, met plek voor urnenzuilen. Naast dit bos is een extra strooiveld aangelegd.


Foto: coöperatie DELA/Erwin Vrensen

Open dag

Op zaterdag 26 september tussen 12.00 en 16.00 uur staan alle deuren van het crematorium en het uitvaartcentrum open, ook die van de verzorgingsruimte en de crematieruimte. Medewerkers staan klaar om meer te vertellen en vragen te beantwoorden over uitvaartverzorging, opbaarmogelijkheden, de 24-uurs kamers, urnen en assieraden, nabestaandenzorg, uitvaartverzekeringen en andere onderwerpen. Daarnaast vindt er een presentatie plaats over lichte balseming. Voor kinderen is er een speurtocht in het gebouw uitgezet.

Over coöperatie DELA

Circa 150 vestigingen, 2.400 medewerkers, 42.000 uitvaarten per jaar en 3,7 miljoen verzekerden maken coöperatie Draagt Elkanders Lasten (DELA) marktleider in de Benelux. DELA helpt mensen al bijna 80 jaar tegen een eerlijke prijs met een begrafenis of crematie, repatriëring, nabestaandenzorg en financiële diensten op deze terreinen. Het is de ambitie van coöperatie DELA dat haar leden en hun nabestaanden de toekomst zo zorgeloos mogelijk tegemoet kunnen zien. Nabestaanden waarderen de dienstverlening met een negen. DELA is een ‘Great Place to Work’, heeft het Keurmerk Klantgericht Verzekeren, het Keurmerk Uitvaartzorg, het keurmerk Privacy Waarborg en is lid van MVO Nederland.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE