nieuws

Facultatieve
Sponsors

Officiële heropening crematorium Enschede

6 maart 2020


Na twee jaar verbouwen is het dan eindelijk zover! Het crematorium in Enschede is na een flinke renovatie door burgemeester Van Veldhuizen op vrijdag 28 februari officieel heropend. Honderdvijftig genodigden waren bijeen gekomen in Aula de Lijster om te luisteren naar een column van theatermaker Magda Nij Bijvank. Zij droeg een persoonlijke column met de titel Ode aan de Troost voor.

Directeur Harriët Tomassen bedankte alle bedrijven en leveranciers die hebben bijgedragen aan het prachtige resultaat. Ook de uitvaartondernemingen en medewerkers van het crematorium werden bedankt voor hun flexibiliteit tijdens de verbouwingen. Burgemeester van Veldhuizen ging in zijn toespraak terug naar zijn kind-zijn en de begraafplaats in het Brabantse Fijnaart. Hij sloot af met het voordragen van een gedicht van Willem Wilmink over Abe Lenstra. De openingshandeling ging gepaard met het doorknippen van een lint.

Aula’s

Aula’s

Het crematorium in Enschede heeft na de grootscheepse renovatie 3 aula’s van verschillende groottes, elk met een eigen ontvangst, familiekamer en gastenkamer. De aula’s hebben een hedendaagse uitstraling en bieden allemaal uitzicht op de binnentuin.

Beeld en geluid

Alle aula’s beschikken na de renovatie over moderne opname- en weergave apparatuur

Catering

In de gerenoveerde stijlvol en warm ingerichte gastenkamers kunnen nabestaanden voorafgaand aan of na afloop van de plechtigheid samenkomen met hun gasten.

Open dag 28 maart 2020

Op 28 maart 2020 kan iedereen het vernieuwde crematorium in Enschede komen bekijken tijdens de open dag van 11.00-17.00 uur.

Kijk voor uitgebreide informatie over het thema uitvaart in Enschede op www.uitvaartenschede.nl.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >