nieuws

Facultatieve
Sponsors

Nunspeet moet vaker betalen voor uitvaart overleden inwoner

5 juli 2022

De gemeente Nunspeet ziet een stijging in het aantal uitvaarten op kosten van de gemeente. De stijging mag procentueel redelijk hoog zijn, toch gaat het om een klein aantal van deze uitvaarten. In 2021 moest de gemeente drie keer een uitvaart regelen voor een overleden inwoner.

Dit jaar staat de teller op twee uitvaarten, dat meldt Omroep Gelderland. Het college heeft de aantallen vrijgegeven na vragen van de lokale partij Gemeentebelang. Als niemand de uitvaart van een overledene wil of kan regelen zal de gemeente de uitvaart regelen. De kosten zijn dan in eerste instantie voor de gemeente, maar de gemeente zal daarna mogelijk proberen om deze kosten alsnog te verhalen op de directe nabestaanden.

Als de gemeente Nunspeet de uitvaart regelt wordt de overledene begraven in een algemeen graf. De uitvaart wordt verzorgd door een uitvaartondernemer die de opdracht krijgt van de gemeente. Het gaat om een sobere uitvaart, de gemeente Nunspeet biedt wel de mogelijkheid aan belangstellenden om aanwezig te zijn bij de uitvaart en om eventueel te spreken bij het afscheid.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >