nieuws

Facultatieve
Sponsors

NPO: DELA gebruikt valse vingerafdrukken

4 november 2018

De vingerafdrukaffaire rond DELA lijkt nog niet helemaal voorbij. Vandaag maakte het NPO Radio 1 programma Radar bekend dat verschillende oud-medewerkers zeggen dat sommige nabestaanden vingerafdrukken kregen die niet van hun overleden dierbare waren.

Radar kwam vorige week met het nieuws dat DELA ongevraagd vingerafdrukken afneemt van overledenen. Nabestaanden krijgen dan later een commerciƫle aanbieding om de vingerafdruk te gebruiken als herinnering.

In de uitzending van zaterdag komen oud-medewerkers van DELA met de aantijging naar buiten dat een deel van de gebruikte vingerafdrukken vals zijn. Dat zou zijn gedaan om nabestaanden en moederorganisatie DELA tevreden te stellen. Niet in alle gevallen kan nog een vingerafdruk worden genomen. Bijvoorbeeld als iemand al langere tijd is overledenen of wanneer iemand een tijd in het water heeft gelegen. De oud-medewerkers zeggen dat het in die situaties voorkomt dat uitvaartverzorgers andere vingerafdrukken doorgeven.

Reactie DELA

DELA- directeur Edzo Doeve noemt de aantijging een aanval op de integriteit van DELA. De uitzending is live te volgen op de site van RADIO 1 (zaterdag 15.00 tot 16.00 uur).

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE