nieuws

Facultatieve
Sponsors

Nog maanden onzekerheid over komst natuurbegraafplaats in De Moer

29 december 2015

Het plan van Natuurmonumenten om een natuurbegraafplaats te realiseren op Huis ter Heide in De Moer zal maanden vooruit geschoven moeten worden. Het Groene Hart Brabant stapt namelijk naar de Raad van State omdat men bang is dat de bestaande bodemstructuur wordt verwoest, dat meldt het Brabants Dagblad.

De bezwaarmakers vinden dat de gemeente Loon op Zand niets heeft gedaan om het behoud van de natuur zeker te stellen. De initiatiefnemers van de begraafplaats zouden teveel vrijheid krijgen van de gemeente. Natuurmonumenten laat aan het Brabants Dagblad weten dat ze de procedure bij de RvS afwachten.

Reageer op dit artikel

Reacties:


29 december 2015 om 15:36

Helena

Fantastisch nieuws! Deze samenwerking tussen Natuurmonumenten en Natuurbegraven Nederland BV is uiterst dubieus. Bovendien, laat deze natuur gewoon lekker voor de levende mens en verstoor de flora en fauna niet met graafwerkzaamheden en allerlei andere onrust. Als je milieuvriendelijk begraven wilt worden is Natuurbegraven niet de manier, dat gaat namelijk enkel over zakkenvullen van grote investeerders ten koste van natuur. Heel vreemd dat Natuurmonumenten daar aan meedoet.


Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE