Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nirvana in Twente

Nirvana in Twente

donderdag 7 juni 2006

Op zaterdag 17 juni neemt Crematoria Twente in Enschede het Nirvana strooiveld officieel in gebruik. Een unieke gebeurtenis, want het is het eerste strooiveld speciaal voor hindoes.

Een lang gekoesterde wens van de Hindoestaanse gemeenschap in Twente gaat in vervulling. Na goed overleg tussen de gemeenschap en Crematoria Twente is het strooiveld Nirvana gerealiseerd. Dit strooiveld maakt het mogelijk om de as te verstrooien volgens de Hindoe ritus. Cremeren, gevolgd door het verstrooien van as in stromend water is in de Hindoestaanse gemeenschap duizenden jaren een feit. In dit verband zijn de Indiase steden Varanasi en Haridwar wereldberoemd. De asresten worden daar in de heilige rivier Ganges verstrooid.

De behoefte aan een strooiveld conform de Hindoe ritus werd door de jaren heen sterker en sterker. Na een actieve participatie vanuit de gemeenschap en Crematoria Twente is het dan eindelijk zover. Op 17 juni a.s. vindt de officiële opening plaats van het strooiveld Nirvana. Nirvana is afgeleid uit het Sanskriet en betekent “oplossen” oftewel opgenomen worden in het universum.
Het Nirvana is, zover bekend, het eerste strooiveld conform Hindoestaanse ritus in Europa.

Crematoria Twente/Oost Nederland b.v. is een onderneming met vestigingen in Enschede en Almelo en verzorgt ongeveer 3300 crematies per jaar.

Voor meer informatie of een rondleiding kunt u contact opnemen met Crematoria Twente, info@crematoriatwente.nl of via telefoonnummer: 053 - 4281725.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder