Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nieuwsbrief Palliatievezorg.nl

maandag 23 februari 2009

In deze Nieuwsbrief Palliatievezorg.nl vindt u informatie over diverse onderdelen van de site, zoals nieuwe artikelen, de poll en de columns.

Poll
Op de voorpagina van Palliatievezorg.nl staat een stelling waarop bezoekers middels het aanklikken van ‘eens’ of ‘oneens’ kunnen stemmen. Sinds begin van dit jaar wordt de uitslag van de poll gepubliceerd in het vakblad Pallium. Momenteel kunnen bezoekers hun mening geven over de stelling: ‘Patiënten kunnen niet om palliatieve sedatie vragen’. Wie zijn mening nog niet gegeven heeft kan stemmen via www.palliatievezorg.nl.

Palliatieve sedatie en euthanasie
In 2008 heeft er lange tijd een stelling op Palliatievezorg.nl gestaan die aandacht besteedde aan de verhouding tussen palliatieve sedatie en euthanasie: “Als mensen onder bepaalde voorwaarden en zorgvuldigheidseisen voor een snelle dood kunnen kiezen (euthanasie), moet er ook de mogelijkheid bestaan om voor de langzame variant te kiezen (palliatieve sedatie)”. Zo’n 80 procent van de ruim 500 stemmers bleek het daarmee eens te zijn. Meer informatie over de verhouding tussen palliatieve sedatie en euthanasie vindt u hier.


Palliatieve sedatie
Het onderwerp ‘palliatieve sedatie’ is één van de meestgenoemde redenen voor bezoekers om Palliatievezorg.nl te bezoeken. De te lezen informatie hierover blijft de redactie dan ook uitbreiden. Sinds de artsenfederatie KNMG een herziene richtlijn palliatieve sedatie heeft uitgebracht, is de samenvatting daarvan te lezen op de website. Klik hier voor die samenvatting.


Versterven
Palliatieve sedatie is slechts één van de vele medische beslissingen rondom het levenseinde. Op de website wordt ook aandacht besteed aan het opvoeren van de medicatie, levensbeëindiging zonder verzoek, euthanasie en hulp bij zelfdoding. Aan het rijtje is onlangs versterven toegevoegd. Informatie hierover vindt u hier.

Nieuwe columnist
Op Palliatievezorg.nl zijn columns te lezen van diverse zorgverleners. Zoals van Marinus van den Berg, verpleeghuispastor en bekend auteur van boeken over rouw en verlies, huisarts Jaap Schuurmans (tevensbestuurslid van de NAPC, een beroepsorganisatie voor consulenten palliatieve zorg) en verpleegkundige Miep de Putter, werkzaam in hospice Heuvelrug in Zeist. Ook Hanka Meutgeert, directeur van vereniging Volwassenen, Kinderen, Stofwisselingsziekten, behoort al enige tijd tot de vaste columnisten. Bij de columnisten heeft zich onlangs aangesloten de algemeen coördinator van hospice De Luwte in Soest, Marja van der Vorst. Wilt u zien welke andere columnisten op Palliatievezorg.nl publiceren, klik hier. Wilt u ook af en toe een column op Palliatievezorg.nl publiceren? Meldt u aan via info@palliatievezorg.nl.

Adverteren
Het gaat goed met de website Palliatievezorg.nl. Het aantal bezoekers groeit snel en blijkt bovendien bijzonder geinteresseerd. Gemiddeld blijven bezoekers maar liefst 3 minuten en 12 seconden op de website. Gemiddeld bekijkt men 4,6 pagina's. Voor websites is dat veel.

Maar liefst 77% van alle bezoekers, heeft de site niet eerder bezocht. En 23% rekenen we tot onze vaste bezoekers. Bent u actief op het gebied van palliatieve zorg? En wilt u ons groeiend aantal bezoekers bereiken? Bv voor een congres, workshop, opleiding of andere producten en diensten? Informeer dan naar onze aantrekkelijke advertentiemogelijkheden en stuur een e-mail naar info@palliatievezorg.nl.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder